Pagini

Arhivă blog

Faceți căutări pe acest blog

30 iunie 2015

Citronellol




Citronellol-ul este o materie prima forte uzitata in parfumerie, prezentand avantajul unui pret foarte bun. Si acest ingredient a fost restrictionat de IFRA, dar, in timp ce in EU este considerat alergen, in USA este considerat a fi sigur, lucru care se intampla cu multe ingrediente din parfumerie. Se pare ca UE sufla mai tare in iaurt.
El se gaseste si se poate extrage din diverse plante, dar numele si-l datoreaza unei plante ierboase numita citronella din care a fost izolat initial. Citronellol- ul poate fi natural, deci extras din plantele care-l contin, dar poate fi si produs in laborator. Se gaseste in cantitati mari in trandfir, muscata, palmarosa. Este incolor si are un miros care-ti aduce aminte mai mult de muscata decat de trandafir, foarte proaspat si curat. In parfumerie este folosit mai ales pentru reconstituirea trandafirului tocmai pentru ca trandafirul are 3 componenti de baza : citronellol (circa 40%), geraniol si nerol. Se mai foloseste si pentru armonizarea altor note florale, lacramioara spre exemplu. Este o nota de varf sau de mijloc in piramida olfactiva a parfumului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.