Pagini

Arhivă blog

Faceți căutări pe acest blog

30 iunie 2015

Linalool






Linalool-ul este o molecula populara atat in natura cat si in parfumerie, izolata prima data in 1920. Printre plantele care-l contin ar fi de amintit lavanda, trandafirul, bergamota, coriandrul, busuiocul. Pe piata se gaseste atat linalool natural, izolat din plante, cat si de sinteza, cele doua avand un miros identic.
Se prezinta sub forma unui lichid incolor. In parfumerie se foloseste in parfumurile de citrice si in florale ca nota de varf, fiind o nota foarte volatila si efemera. Eu am incercat oarece dezamagire cand l-am mirosit, nu pentru ca ar mirosi urat ci pentru ca miroase ca o combinatie de lemn de trandafir cu petitgrain, cu o usoara atingere de lavanda. Are un miros curat, proaspat, natural dar destul de banal. Totusi, poate sa dea transparenta si zbor parfumurilor. Linalool-ul este trecut pe lista posibililor alergeni, de aceea apare listat pe produsele care-l contin. El poate fi folosit in concentratie de maxim 12% din substanta parfumata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.