Pagini

Faceți căutări pe acest blog

29 iunie 2015

Dorinia SA E




Trandafirul, sub forma de absolut sau ulei esential, este foarte scump, dar chimia ofera cativa inlocuitori de sinteza mai mult sau mai putin performanti. Una dintre substantele de sinteza de foarte buna calitate este Dorinia SA E produsa de Firmenich. A nu se confunda cu Dorinia SA care nu este la fel de fina (are alt tip de mosc in componenta) si care se foloseste pentru produse functionale  (gel de dus, sampon, sapun etc.), nu pentru parfumuri.
Dorinia SA E nu este un produs foarte ieftin, mai ales cand il achizitionezi in cantitati mici. O doza de 10 ml costa in jur de 9-10 euro, iar 1 litru cam 400 de euro. Se prezinta sub forma unui lichid incolor, eventual usor galbui si se poate folosi pentru notele de mijloc ale unui parfum. Din fericire, produsul nu este restrictionat de normele IFRA, dar, de obicei, procentul lui in parfumuri nu ar trebui  sa fie mai mare de 15-20%. Cand mirosi Dorinia SA E iti creste instantaneu respectul pentru chimie. Imaginati-va un trandafir de culoare visinie in roua diminetii, proaspat, cu un usor accent verde si catifelat. Textura catifelata ii este data de un mosc macrociclic si acest mosc face practic diferenta dintre Dorinia SA (care foloseste un mosc policiclic) si Dorinia SA E. Este atat de frumos si natural mirosul incat nici nu-ti mai vine sa-l combini cu altceva.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.