Pagini

Faceți căutări pe acest blog

9 iunie 2015

Gli Odori-Odori




Gli Odori, judecand dupa notele listate oficial, nu mi-a parut un parfum prea tentant, dar am zis, totusi, sa-l incerc caci Enzo Galardi face amestecuri armonioase si frumoase aproape din orice, iesindu-i parfumuri foarte bune din note care nu sunt tocmai comerciale.
Parfumul este un aromatic- lemnos. Prima parte a parfumului, cea aromatica este placuta, dar nu pot spune acelasi lucru despre partea lemnoasa. Incepe foarte puternic, cu un exces de rozmarin si un miros citric, usor amarui (bergamota ?). Mirosul de coaja de citrica il va insoti destul de multa vreme. Valvataia de la inceput se potoleste iute si parfumul devine un aromatic bland, proaspat si usor dulceag, plin de seminte de morcov si de telina care-i dau un miros foarte special. In  aceasta etapa as putea admite ca ar putea fi purtat si de femei, dar, dupa mine, este un parfum masculin. Inainte de a trece la faza lemnoasa, incepe a se murdari si are un miros usor animalic care te duce cu gandul la transpiratie, efect pe care il dau de obicei semintele de plante, mai ales chimenul. Partea finala combina santalul cu cedrul, fiind, fara discutie, total masculina. Santal e putin, e mai mult un cedru aspru si uscat, care imi pare a fi creat din produse de sinteza. Siajul parfumului este decent si dureaza cel putin 6 ore, dar este prea putin atractiv pentru femei.

Numele parfumului: Gli Odori
Casa: Odori        
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2008
Creator:  Enzo Galardi
Gen: listat ca fiind unisex , dar este masculin
Descriere oficiala: tarhon, dafin, rozmarin, seminte de telina, seminte de morcov, nucsoara, cedru, santal

Aprecieri personale
Intensitate: medie, siaj decent
Persistenta: peste 6 ore
Flacon: standardul casei, vezi fotografia
Evaluare : 7/10 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.