Pagini

Faceți căutări pe acest blog

8 iunie 2015

Maitresse-Agent Provocateur


Maitresse este un parfum aldehidic modern care nu cred sa aiba vreo nota naturala si a carui producere s-a facut cu minime investitii. In el ascutimea sagetilor aldehidice (probabil C 10 si C 12) este temperata de moliciunea moscului.
Cred ca parfumul are si un strop de musk ketone, un model de mosc care da o nuanta curata parfumurilor. Printre aldehide si moscuri sunt disipate si cateva nuante florale : mai intai niste ionone care dau un vag miros de violeta parfumului, apoi un usor miros de iasomie (poate hediona) si de trandafir. Florile sunt lipsite de contururi ferme, drept pentru care parfumul este moale si lasciv. Unii nu-l simt, altii zic ca e prea puternic. Dupa mine, este total neagresiv fata de alte parfumuri ale brandului, iar faptul ca unii nu-l simt cred se datoreaza unei anosmii la moscuri , chestie care este foarte frecventa. In prima jumatate de ora, parfumul este purtabil, inceputul este chiar frumusel, ulterior insa isi da arama pe fata si se simte o chimie ieftina si dezagreabila. Ceea ce simt eu este miros rezidual de parfum, adica ceea ce mai ramane dintr-un parfum sintetic dupa ce isi epuizeaza notele finale. Problema este ca acest miros rezidual se instaleaza foarte devreme. Cu exceptia primelor 10 minute, parfumul imi pare nereusit si ma face sa ma simt ca o femeie trecuta care s-a boit prea tare si careia i s-a adunat fondul de ten in crevasele ridurilor. E tare artificial si lipsit de nuri. N-am prea inteles care ar fi atuurile sexy ale acestui parfum (adesea invocate si laudate).

Numele parfumului: Maitraisse
Casa: Agent Provocateur         
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2006
Creator:  Azzi Glasser
Gen:  feminin
Descriere oficiala:
note de varf: kotus,violeta, ylang ylang
note de mijloc: aldehide, osmanthus,trandafir,iasomie
note finale: piele intoarsa, iris, patchouli, mosc, ambra

Aprecieri personale
Intensitate: medie, cu siaj redus
Persistenta: 2-3 ore
Flacon: vezi fotografia
Evaluare : 5/10 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.