Pagini

Faceți căutări pe acest blog

24 iunie 2015

Rose Elixir-Montale




Am cumparat de curand un esantion din magazinul Aoro  convinsa ca am cumparat Roses Elixir, parfumul casei Montale de la Paris. Pe esantion, ca si pe fotografia parfumului comercializat de Aoro, numele parfumului este Rose Elixir, deci lipseste litera S. Parfumo.net. vad ca indexeaza parfumul sub forma Rose Elixir/Roses Elixir.
Rose Elixir spre deosebire de cele mai multe dintre parfumurile casei Montale, are un aer european. Foarte multa lume il considera asemanator cu Miss Dior Cherie 2011. Eu gasesc ca Miss Dior Cherie este mult mai dulce si mai copilaresc, chiar daca cele doua parfumuri au note comune. De obicei, notele declarate nu au nicio valoare si nicio legatura cu ingredientele care s-au pus in parfum. Deschiderea parfumului este exploziva si opulenta, o combinatie de citrice cu fructe de padure, care-i dau un gust dulce amarui.  Valvataia primelor note se potoleste foarte repede si parfumul devine foarte feminin (subliniez feminin, nu copilaresc !). Este dulce daca iti bagi nasul in piele, dar este un dulce aerisit, nederanjant. In combinatie raman notele fructate si apare si un trandafir. Este si o nota care-mi sugereaza o conifera, care-i benefica parfumului caci ii da prospetime. Nota asta o simt destul de mult timp. Ma gandesc ca ar putea fi cashmeran, oricum ceva care are  miros balsamic.  Totul este foarte bine mixat, atat de bine incat trandafirul aproape ca nu poate fi perceput in compozitie. Cu siguranta sunt si ceva note verzi adaugate. Parfumul este foarte luminos, viu, vesel si optimist, drept pentru care este foarte usor de purtat. In timp nu sufera mari transformari de miros, dar textura lui devine mai cremoasa de la mosc. Tot datorita moscului, parfumul isi pierde din contur si devine mai lasciv. Nu am simtit nici capsuni, nici patchouli, nici ambra in parfum. Siajul este bun, dar nu devastator, iar longevitatea este mai mica decat la alte parfumuri Montale. O sa incerc in viitor sa gasesc si un Roses Elixir.

Numele parfumului: Rose Elixir
Casa: Montale
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2010 
Creator: 
Gen:  feminin
Descriere oficiala: citrice, mandarina, capsuna, iasomie, frunze de capsuna, flori de portocal, ambra (poate ambra cenusie ?), vanilie, mosc patchouli

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: in jur de 5-6 ore
Flacon: standardul casei, vezi fotografia
Evaluare : 7,50/10  

1 decembrie 2015

Am mirosit azi si un  esantion Roses Elixir provenit din magazinul Neroli. Este identic cu cel descris mai sus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.