Pagini

Faceți căutări pe acest blog

17 iunie 2015

Tagete-Profumum Roma



Tagete incepe cu o combinatie distrugatoare de note verzi cu o tuberoza otetita si isterica. Chestia asta ma mira caci website-ul brandului precizeaza doar 4 note : iasomie, craite, muschi de stejar si vetiver, deci tuberoza nu apare printre note.
Banuiesc ca s-a folosit salicilat de benzil pentru redarea iasomiei, un produs de sinteza care este folosit pentru flori albe si care miroase ca un fel de hibrid in care s-a altoit o iasomie pe o tuberoza. E acru precum o muratura in care s-a pus nitel zahar. Se obisnuieste la castravetii murati industrial. Ulterior isi mai netezeste din ascutimi si capta un iz  vag de  frunza de smochin, dar tot urata este. Imi aduce aminte de un parfum de la Tokio Milk, cu un nume neinspirat Dark/ La Vie La Mort. Nu stiu de ce se numeste Tagete, eu nu simt nicio urma de craita in parfum. Speram ca dupa sagetile notelor de varf sa urmeze ceva, dar trebuie sa te inarmezi cu multa rabdare caci parfumul este liniar si o tine ca gaia matul cu tuberoza inainte. Speram sa intre in joc iasomia si sa produca oarece schimbari, dar parfumul ramane dominat de tuberoza. Nu mai este atat de ascutita, dar nu are nimic din naturaletea florii reale. Bag de seama ca parfumul este un soliflor get-beget, cu un nume care te pacaleste si, implicit, te dezamageste. In timp, parfumul isi pierde intensitatea si devine mult mai moale, chiar usor untos. As zice ca are Iso E Super si un mosc in notele finale, nicidecum muschi de stejar. Din punct de vedere estetic este dezamagitor si nici cu siajul si persistenta nu sta foarte bine.

Numele parfumului: Tagete
Casa: Profumum Roma 
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2014
Creator: 
Gen:  feminin
Descriere oficiala: iasomie, craite, vetiver, muschi de stejar

Aprecieri personale
Intensitate: medie, cu siaj redus
Persistenta: in jur de 4-5 ore
Flacon: standardul casei
Evaluare : 5,50/10 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.