Pagini

Faceți căutări pe acest blog

4 iulie 2015

Agent Provocateur-Agent Provocateur




Agent Provocateur este  primul parfum al casei cu acelasi nume,  casa britanica, specializata in lenjerie de lux. Fiind primul parfum al casei, a fost facut cu mai multa sarguinta decat urmatoarele, el devenind un fel de imagine olfactiva a brandului. Personajul principal al parfumului este trandafirul.
Parfumul are sute de recenzii, deci este clar ca el a reusit sa starneasca interes, situandu-se printre trandafirii memorabili ai parfumeriei moderne. In general, trandafirul este o floare asociata cu iubirea. Trandafrului din Agent Provocateur i s-a dat cel mai adesea o conotatie erotica, cele mai multe femei caracterizandu-l lapidar ca fiind “sexy”. Este interesant ca femeile au pareri foarte transante si hotarate vis-a-vis de el : ori il iubesc, ori il detesta, e ca un fel de lupta intre femei dezinhibate si femei puritane. Eu cred insa ca, daca uitam cine a produs parfumul, scapam de o idee preconceputa si de o imagine sablon a parfumului si putem sa ne ocupam de trandafirul din parfum. O sa-i descoperim si o latura demoniaca si una angelica. Da, cred ca parfumul s-ar putea numi Demon si Inger si ca ar putea multumi ambele tabere, cu conditia ca tabara numarul 2 sa nu abandoneze parfumul dupa notele de varf, cum cred ca s-a intamplat adesea.

Parfumul este unul dramatic. Incepe a la Montale, cu o combinatie de trandafir si sofran, cu o opulenta care rivalizeaza cu a lui Insolence. Este intunecat, periculos si ostentativ, ca un parfum de diva sigura pe nurii ei, dar cruda si rece. E parfumul de « femme fatale » care-si arunca tentaculele, prinde tot intre ele, da sperante tuturor, dupa care isi incepe selectia. Parfumul desi este concentrat, nu este sufocant, are destul aer. In scurta vreme, parfumul sufera schimbari radicale caci apar norisorii de mosc. Parfumul devine mieros ca o dulceata de trandafir, mult mai pasnic, chiar romantic si tandru. Mie mi se pare cam siropos. Este deja un parfum lasciv de harem, cu femei docile, care se intrec a se face cat mai placute. Un strop de vetiver ii infuzeaza insa putin nerv, il face viu. Daca in prima faza era un trandafir de un rosu intunecat, acum este unul roz. Mie imi place mult mai mult debutul parfumului decat ceea ce urmeaza in notele de mijloc, dar eu nu sunt o adoratoare a moscului. Celelalte flori din notele oficiale nu se simt in parfum. Eu nu reusesc sa descopar strop de gardenie. Parfumul a fost comparat cand cu Lady Vencence, cand cu Vengence Extreme. Acum sigur ca seamana caci toate trei au ca subiect trandafirul, numai ca fiecare in parte are alte nuante. Daca ar fi sa aleg intre cele 3, cu siguranta as alege Vengeance Extreme. Nu indemn pe nimeni sa cumpere Agent Provocateur caci este un parfum care nu numai ca trebuie probat, dar trebuie si purtat macar o zi, ca sa vezi daca relationezi cu el. Este un parfum de maturitate, si, desigur,  nu este pentru femei timide.



Numele parfumului: Agent Provocateur
CasaAgent Provocateur                 
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2000
Creator: Christian Provenzano
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: magnolie, sofran
note de mijloc: trandafir, iasomie,gardenie, vetiver
note finale: ambra, mosc, cedru

Aprecieri personale
Intensitate: foarte opulent la inceput, ulterior intensitate medie, siaj bun
Persistenta: destul de longeviv
Flacon: vezi fotografia
Evaluare : 7,50/10 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.