Pagini

Faceți căutări pe acest blog

29 noiembrie 2015

Armani Prive/Rose d’Arabie-Giorgio Armani


Din nou un parfum cu oud si trandafir : Rose d’Arabie ! Am mirosit multe dintre parfumurile colectiei private Armati cu ocazia unui voiaj la Milano, ocazie cu care am si cumparat un parfum. Colectia este frumoasa si merita a fi explorata prin cumpararea de esantioane caci intr-un magazin este destul de putin probabil sa intelegi ceva din ea.

Rose d'Arabie a fost lansat in 2010, moment in care erau putine parfumuri pe aceasta tema, iar oud-ul era inca privit cu mefienta pe piata europeana. Parfumul de la Armani este unul frumos si nu ma mir ca a cucerit multe inimi. Cu ce s-ar diferentia de alte parfumuri cu aceleasi note? In primul rand prin calitatea ingredientelor si in al doilea prin frumusetea trandafirului. Daca initial cele doua componente de baza ale parfumului au forte egale, in notele de mijloc trandafirul reuseste sa devina vioara intai. Este un trandafir foarte bine conturat, semet, plin de parfum, dulce, dar foarte proaspat caci are mult geranium. Daca nu mi-as fi cumparat deja Dark Purple/ Montale si La Favorite/Dear Rose, cu siguranta as fi cumparat Rose d’Arabie. Desi este indexat la parfumuri unisex, eu il simt ca un parfum feminin si mi-e greu sa mi-l imaginez purtat de un barbat. Poate ca ar fi putut sa fie unisex daca oud-ul ar fi dominat trandafirul, dar este exact invers. Marea calitate a parfumului este aceea ca este foarte lejer si usor de purtat. Ca si celelalte parfumuri din colectie, are clasa. Siajul lui este perfect, in limitele bunului simt. Vanilia si patchouli sunt puse in cantitati foarte mici si se simt inspre finalul parfumului. Ca intotdeauna cand este pus cu masura, patchouli da un ceva senzual parfumului. Spre final, trandafirul isi pierde mult din semetie, devine foarte bland, ii dispare conturul sub influenta unor note lemnoase. Parfumul, in afara de oud, are si alte note lemnoase, probabil un acord lemnos cu cedru si guaiac. Doar in aceasta faza parfumul este barbatesc. Desi lumea vorbeste despre longevitatea acestui parfum, eu as zice ca exact asta este partea lui deficitara.Tine mult mai putin decat alte parfumuri comparabile ca miros. Poate pentru ca are mai putin oud, poate pentru ca a folosit un trandafir natural, nu stiu exact care ar putea fi cauza. Acest pacat este insa spalat de frumusetea notelor de mijloc.

Numele parfumului: Armani Prive/Rose d’Arabie
Casa: Giorgio Armani    
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2010
Creator: 
Gen:  unisex
Note oficiale: trandafir, oud, patchouli, vanilie
Flacon: standardul colectiei private, flacon negru, buson auriu


Aprecieri personale
Intensitate: medie, cu siaj frumos
Persistenta: 5-6 ore
Evaluare : 9/10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.