Pagini

Faceți căutări pe acest blog

21 noiembrie 2015

Bal d' Afrique-Byredo Parfums


Bal d’Afrique cred ca este cel mai popular dintre parfumurile Byredo. Are recenzii fabuloase si , desigur, ai vrea sa-l mirosi. L-am mirosit si eu acum vreo 3 ani in Madison, dar nu m-a impresionat cu nimic. Cum testarea am facut-o pe blotter, am zis ca, poate, a fost irelevanta. Iata ca, multumita lui Dia, am ocazia sa-l mai probez inca o data.

Parfumul este unul care-ti solicita rabdarea caci evolutia lui, daca se poate numi evolutie, este foarte lenta. Apoi este un parfum discret , nu-l simti decat daca stai cu nasul foarte aproape de piele. Incepe cu o lamaie dulce-amaruie, neagresiva si destul de longeviva. Dupa lamaie urmeaza o perioada in care nu se simte mare lucru, e un miros dulceag si imbacsit, acoperit de o pacla de mosc. De sub mosc ies niste note fructate, usor acrisoare, dar si ele foarte plapande. Daca iesi afara, in aer rece, se simte mai bine parfumul, dar intr-o incapere incalzita este foarte slab. Flori eu nu simt, poate doar o urma de flori de portocal. Se instaleaza temeinic un miros dulceag pe care nu stiu cu ce sa-l compar. Poate cu mirosul unei gume de mestecat aromatizata cu ananas si mar verde. Parfumul este totalmente sintetic si dezgustator. Ai zice ca este facut din arome alimentare. Este dulce si imbacsit, cremos si lenes. Chiar nu reusesc sa-i gasesc nicio calitate si ma intreb cum acest sirop mizerabil a putut declansa atatea iubiri. Cand ai pierdut orice speranta ca s-ar mai putea intampla ceva, apare o ambra usor vanilata si dulce si un vetiver. Am banuiala ca ambra vanilata a facut ca parfumul sa adune atatea recenzii elogioase. Parfumul a fost asemanat cu Vetiver Tonka de la Hermes, parfum pe care eu nu-l cunosc. In amintirea mea exista ceva asemanator doar printre merele de la Donna Karan, n-as putea preciza care dintre ele caci le incurc rau din cauza flacoanelor. Oricum, unul care si miroase a mar.

Numele parfumului: Bal d’Afrique
Casa: Byredo Parfums 
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2009
Creator:  Jeromme Epinette
Gen:  unisex
Descriere oficiala:
note de varf: lamaie de Amalfi, bergamota, flori de portocal, tagetes, coacaza neagra
note de mijloc: violeta, iasomie, ciclama
note finale: ambra, mosc, vetiver, cedru de Virginia

Aprecieri personale
Intensitate: mica, lipsit de siaj
Persistenta: in jur de 5 ore
Flacon: standardul casei
Evaluare : 6/10


2 comentarii:

  1. Mda... nici eu nu reusesc sa imi dau seama cum unii il considera fantastic... E ca un mainstream slabutz rau... :((

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma gandesc ca or fi recenzii mai vechi, facute cand abia au dat oamenii cu nasul in nisa. Si eu cand am mirosit primele parfumuri de nisa la magazinele din Bucuresti eram foarte confuza. Ma uitam la ele ca la sfintele moaste , dar nu reuseam sa gasesc unul care sa-mi placa :)

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.