Pagini

Faceți căutări pe acest blog

18 noiembrie 2015

Erba Pura-Sospiro



Erba Pura este un parfum interesant, cu o textura pufoasa. Inceputul pare a fi o zi frumoasa de primavara. Este un fel de adiere de vant care, in drumul sau, culege miros de flori, de citrice, de iarba proaspata, roua diminetii, dar si putin praf, adica tot ce intalneste in cale. Le mixeaza bine si ni le daruieste.
Marea lui calitate este aceea ca este aerisit, drept urmare si foarte usor de purtat. Citricele sunt evidente, dar nu se abuzeaza de ele. Sa nu va imaginati ca ar fi ascutite, acide, dure, dimpotriva, sunt foarte blande. Ele se amesteca cu un miros generic de fructe, dar si cu miros de flori, ceva ce ar aduce cu o lacramioara. In parfum sunt si note verzi care-ti sugereaza seva de plante si ,parca, si o nota acvatica care-mi seamana cu un castravete. Toata aceasta salata de fructe si flori evolueaza pe un fond lemnos in care se simte un pic de oud, un pic de cedru si, posibil, si ceva guaiac. Cred ca e nota lemnoasa de sinteza sau poate un acord lemnos, nu-mi dau seama. Parfumul este dulce-acrisor. Se simte si un firicel de vanilie, exact cat trebuie. Cu timpul ,parfumul isi pierde aromele fructate si notele verzi si devine un lemnos usor ambrat. Un mosc il face cremos. E un parfum decorativ, foarte lejer, tineresc, dar drept sa se simta tanar si fericit are toata lumea. Parfumul exceleaza si la capitolul longevitate, durand minim 10 ore. Am o singura nemultumire : pretul. Imediat ce mirosi parfumul, simti un stil care-ti aduce aminte de Montale, ingredientele sunt si ele cam tot de calibrul celor din parfumurile Montale, produse de sinteza, dar parfumul costa triplu. Parfumul este mai mult feminin decat masculin, dar cred ca exista in tipologia masculina si barbati carora li s-ar potrivi. Exclusi cei mici si indesati, negri, cu muschi, rasi in cap si cu ceafa groasa. Aia tre sa poarte 1 Million Pacco Rabane.

Numele parfumului: Erba Pura
Casa: Sospiro     
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2013
Creator:  Christian Carbonnel, Laura Santander
Gen:  unisex
Descriere oficiala:
note de varf: portocala, lamaie, bergamota
note de mijloc: note fructate
note finale: ambra, mosc alb, vanilie de Madagascar

Aprecieri personale
Intensitate: medie, siaj bunicel
Persistenta: 10-12 ore
Flacon: standardul casei
Evaluare :  8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.