Pagini

Faceți căutări pe acest blog

20 noiembrie 2015

Imperial-Boadicea The Victorious


Desi este un brand foarte tanar, nascut in 2008, Boadicea are o lista impresionanta de colectii si de parfumuri. Doar la Bond am mai vazut o lista de acelasi calibru. Imperial dateaza din 2012, dar, intre timp, in 2014 a mai aparut in editie limitata un parfum cu acelasi nume. Editia limitata are, in mare aceleasi note, dar ceva mai putine. Creatorul parfumului este Christian Provenzano pe care-l cunosc doar din cateva parfumuri mainstream ale casei Agent Provocateur.

Parfumul corespunde gustului momentului, avand comunul, de pe acum, oud in compozitie. Cea de-a doua nota, care insoteste adeseori oud-ul, este trandafirul. Sigur, parfumul are si alte note, dar notele dominante il fac sa semene destul de bine cu Dark Purple de la Montale si nu numai cu el.
Parfumul incepe opulent, lemnos si foarte frumos. Este partea cea mai originala a parfumului. Nota cea mai pregnanta este cea de guaiac, dar se simte si agarul . Intre notele lemnoase se plimba o lavanda. Nu stiu, dar are si un miros de alune prajite, dar asta, desigur, este un efect accidental si secundar al guaiacului in combinatie cu oud-ul. Lavanda si angelica pompeaza aer parfumului si-i dau un aer proaspat. In prima faza imi pare tare masculin, matur si nobil. In timp, se face tot mai simtita prezenta oud-ului si apare trandafirul. Este un trandafir tanar si luminos, mixat cu putin geranium. In notele de mijloc, combinatia oud-trandafir il face asemanator cu Dark Purple, dar al doilea are un trandafir mai proeminent si parca mai savuros. Dark Purple este si mult mai feminin. Nu simt multe dintre notele listate. Printre ele  se numara pielaria. Finalul este total lemnos, adaugand santal si cedru. Parfumul imi pare mai mult masculin decat feminin. Este un parfum bun, poate putin cam scump caci are aproape acelasi pret ca si un Montale, dar flaconul este de doar 50 ml.

Numele parfumului: Imperial
Casa: Boadicea The Victorous
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2012
Creator: Christian Provenzano
Gen: unisex
Descriere oficiala:
note de varf: palisandru, angelica, mesteacan, lavanda
note de mijloc: trandafir, frezie, geranium, iasomie
note finale: piele, santal, patchouli, oud, guaiac, ambra, tamaie, cypriol, mosc

Aprecieri personale
Intensitate: opulent initial, ulterior intensitate medie, siaj frumusel
Persistenta: longeviv
Flacon: standardul casei
Evaluare : 8,50/10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.