Pagini

Faceți căutări pe acest blog

20 noiembrie 2015

Escapade a Byzance-Olibere Parfums


Azi se mai imbogateste nitel cultura mea olfactiva cu Olibere Parfums, brand despre n-am auzit inca. Nu-i insa de mirare caci abia s-a nascut, primul lui parfum datand din 2014. Escapade a Byzance ! Un nume frumos si tentant care anunta un oriental sadea.
Potrivit producatorului, parfumul ar vrea sa descrie atmosfera orasului de pe Bosfor, sa surprinda mai intai mirosul de bazar, ca sa ajunga in final la mladierile senzuale ale dansatoarelor din buric. O-la-la! Ni se promite un parfum incarcat de senzualitate. Notele parfumului nu sunt prea atractive pentru mine, iar creatorul parfumului, Bertrand Duchaufour, m-a cam dezamagit in ultimul timp, drept pentru care purced la amusinare cu entuziasm limitat. Parfumul debuteaza cu un miros de piele care nu stiu din ce s-a nascut, dar banuiesc ca ar fi putut avea o contributie la el sofranul. As fi putut sa jur ca in parfum este mesteacan si imortela, dar notele nu le mentioneaza. Parfumul miroase ca niste incaltari noi din piele. Incaltari indulcite in prostie ! Este si un iz de cauciuc ars. Sunt pe cale sa abandonez parfumul, dar ma incrancenez si-l mai astept. Dupa ce scapam de piele si cauciuc, apare un sirop, care cred ca se vrea un acord ambrat, dar nu prea are ce-i trebuie. Miroase mai mult a porumb fiert decat a rasini. Parca as simti si un firicel de cedru, abia soptit. Pe langa ca e lenes si dulce, mirosul e lipsit total de nuri. Pana si vanilia este lesinata, caci vanilie trebuia sa aiba. O cere si acordul ambrat si publicul. Din cand in cand mai da si sofranul o raita prin parfum, in rest nu se intampla nimic. Adica se intampla, sa nu mint, apare o farama de patchouli expirat. Cred ca el era responsabilul cu senzualitatea, numai ca ne cam pacaleste si el. Profit de lentoarea parfumului si dau o raita pe internet sa vad cat costa. Mama mia, 145 de euro ! Mult, nenica, pentru ceea ce ofera ! M-am plictisit rau. Ii mai dau o perioada de gratie de 15 minute si apoi il spal.  Gata ! M-am spalat si m-am eliberat ! Bugetul parfumului o fi fost limitat, dar pretul este invers proportional cu bugetul. La cum miroase, eu nu l-as cumpara nici la 100 de lei. Mi-a fost o frica de heliotrop...Dar n-am gasit nici macar o adiere.

Numele parfumului: Escapade a Byzance
Casa: Olibere Parfums   
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2015
Creator:  Bertrand Duchaufour
Gen:  feminin
Descriere oficiala:
note de varf: scortisoara, piper negru, sofran, cimbru, ghimbir, citrice
note de mijloc: cuisoare, chiparos, tamaie
note finale: benzoin, heliotrop, mosc, vanilie, patchouli, ambra, cedru, vetiver

Aprecieri personale
Intensitate: medie, siaj destul de modest
Persistenta: pare a fi destul longeviv
Flacon: vezi fotografia
Evaluare : 5/10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.