Pagini

Faceți căutări pe acest blog

22 noiembrie 2015

Jadab-SoOud




Parfumul Jadab este foarte nou, a aparut abia anul acesta, motiv pentru care nu este inca indexat de bazele de date. Nu am reusit sa gasesc prea multe informatii despre el,  magazinele scuzandu-se ca nu detin piramida olfactiva a parfumului. Ca si celelalte parfumuri SoOud, se vinde atat in varianta eau fine, cat si in varianta nektar. Creatorul parfumului este fondatorul casei, Stephane Humbert Lucas.
Jadab este un parfum special pentru barbatii care iubesc oud-ul, un oud mai robust si mai putin tipic parfumeriei europene. Mirosul de inceput este foarte penetrant, dar aerisit, un miros de oud cu nuanta medicinala, mai dificil, dar foarte elegant. Este posibil sa aiba si sofran. Parfumul are o textura uleioasa, ceea ce ma face sa cred ca are mosc. Are momente cand este dulce, dar dulceata se atenueaza pe parcurs, disparand aproape total. In parfum se simte foarte putin trandafir care ramane insa tot timpul in umbra oudului. Cred ca are si o nota pasagera de mesteacan, caci simt un miros aspru de piele prospat tabacita. Pe masura ce evolueaza, parfumul devine tot mai moale, capatand un aer de mare blandete, mai ales dupa ce intra in evaporare niste rasini. De acum incolo si siajul este mult redus, iar oud-ul tot mai discret. Cam odata cu ambra  simt si  un miros usor camforat, care cred ca provine de la patchouli. Incepand de aici, parfumul intra in letargia tipica parfumului arab, nu mai sufera schimbari majore, moscul tine sub control parfumul, filtrand cu zgarcenie moleculele parfumate si facand parfumul confuz, dar longeviv. Daca inceputul mi s-a parut foarte bun, agonia asta de lunga durata imi pare cam plictisitoare, iar textura foarte uleioasa ma cam deranjeaza. Cred ca finalul parfumului mai trebuia lucrat. Cam lasa de dorit ambra din final, este foarte spalacita. Oricum, per ansamblu, parfumul este unul bunicel.

Numele parfumului: Jadab
Casa:  SoOud                 
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2015
Creator: Stephane Humbert Lucas

Gen: masculin
Descriere oficiala:

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: destul de longeviv
Flacon: stndardul casei
Evaluare : 7,50-8/10 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.