Pagini

Faceți căutări pe acest blog

23 noiembrie 2015

Andromeda-Tiziana Terenzi



Tiziana Terenzi este un brand care face parfumuri doar din 2012, dar este prolific, adunand in 3 ani destul de multe parfumuri in portofoliu. Parfumierul casei este Paolo Terenzi. Sunt la al 3-lea parfum  pe care-l miros si trebuie sa spun ( ca numai pot ) ca n-am vazut parfumier mai netalentat. Omul asta produce niste orori olfactive, nu niste parfumuri. Asta nu este nisa si mi se pare o obraznicie fara seaman sa jegmanesti oamenii si sa te pretinzi ceea ce nu esti. Paolo nu stie nici macar ce cu ce se potriveste, chestie pe care o inveti dupa o experienta minimala. Apoi nu are simtul proportiilor, drept pentru care produce parfumuri vulgare si hidoase. Despre materiile prime folosite…nu mai vorbesc. Parfumurile lui au o singura calitate : sunt concentrate.

Andromeda este un parfum indexat ca unisex si vrea sa fie un oriental floral. Incepe cu un amestec strident de iasomie cu citrice si, bineinteles, cu note verzi. Spun bineinteles pentru ca toate parfumurile casei, pe care le-am mirosit pana acum, au miros de iarba la inceput. Iasomia este atat de sluta cum rar am vazut. Pe langa ca este o iasomie ieftina, de sinteza, ea este naucita de citrice si note verzi. Textura parfumului este una uleioasa caci parfumul are mosc. Textura asta este in total contrast si dezacord cu notele fresh  si verzi ale parfumului. Dupa vreo 15-20 de minute, parfumul aproape ca-si pierde mirosul, se simte doar un miros asemanator cu mirosul rezidual de parfum. Nu am simtit nicio floare din notele listate ca fiind  de mijloc, nici macar trandafirul. Ceea ce simt dupa iasomia infecta de inceput sunt niste note lemnoase de sinteza, amestecate cu mosc. Cred ca este un cedru, dar nu-l vad in lista de note. Nu pot sa-mi permit sa-i mai urmaresc evolutia caci este clar pierdere de vreme. As fi curioasa sa aflu cam care este impresia unor conationali parfumieri precum Lorenzo Villoresi, Alessandro Gualtieri sau Enzo Galardi despre aceste parfumuri care le fac concurenta.

Numele parfumului: Andromeda
Casa: Tiziana Terenzi     
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2015
Creator:  Paolo Terenzi
Gen:  unisex
Descriere oficiala:
note de varf: bergamota, iarba, ylang-ylang, iasomie
note de mijloc: crin, frunza de violeta, trandafir, heliotrop, floare de par, piersica
note finale: nuca de cocos, ambra, vanilie, boabe de tonka, zahar, abanos, cashmeran

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: nu stiu
Flacon: standardul casei
Evaluare : 1/10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.