Pagini

Faceți căutări pe acest blog

23 noiembrie 2015

Vouluez-vous Coucher avec Moi-By Kilian



Parfumeria contemporana are trei parfumieri care sunt maestri ai seductiei: Dominique Ropion , Marcel Roucel si Alberto Morillas. Ma intreb ce parfum ar iesi daca cei trei ar lucra la unul impreuna. Probabil cea mai mare bomba erotica. Voulez-vous Couchez avec moi care, inevitabil, te face sa te gandesti la hitul cu acelasi nume din anii 70’ este semnat de Alberto Morillas. Nu stiu daca numele parfumului este foarte potrivit. Parfumul este unul seductiv (nu degeba face parte din colectia frumos denumita "Gradina binelui si a raului"), fara indoiala, dar nu are aroganta de-a formula o intrebare atat de directa, este mai sfios si rafinat.
Desi este catalogat ca unisex si desi primele note sunt destul de grave, baritonale si destul de fresh, parfumul este un floral dulce care este 70% feminin. Pentru inceput are un miros dulce, dar captivant de trandafir inmuiat de ylang-ylang. Este cremos, cu siguranta trebuie sa aiba si ceva mosc nemarturisit, si exercita o atractie magnetica.E chiar putin narcotic. A fost asemanat cu L’Instant creat de Maurice Roucel, dar nu seamana la miros. L’Instant are alta floare seductiva : magnolia si cred ca este cel mai bun parfum cu magnolie din cate am mirosit si singurul care face din ea o floare seductiva. De obicei magnolia este utilizata ca sa te introduca in primavara, ca sa creeze imaginea de puritate si de regenerare a naturii, ca sa incalzeasca si sa parfumeze nitel primavara, sa-i dea soare. Totusi comparatia cu l’Instant nu este deplasata caci parfumurile se aseamana ca stil si ambele marseaza pe ideea de seductie. Cremozitatea si trandafirul din Voulez-vous mie imi aduc aminte de Encre Noir, dar acesta din urma, desi foarte feminin, este mult mai cuminte si nicidecum narcotic. A treia floare a parfumului este tuberoza. Initial  nu se prea simte, dar si cand apare ca evidenta nu are insolenta obisnuita. Ea da parfumului un miros acrisor de care chiar era nevoie. Aproape pe nesimtite se insinueaza in parfum notele lemnoase si, odata cu ele, parfumul capata un aer mai masculin caci cedrul este tipic in primul rand parfumurilor barbatesti. Parca as simti si niste santal printre notele lemnoase si, cu siguranta, un mosc cu nuante florale. Parfumul este frumos, dar nu cred ca-l intrece pe L’Instant, cel de-al doilea avand si atuul imbatabil al unui pret mult mai scazut.

Numele parfumului: Vouluez-vous  Coucher avec Moi
Casa: By Kilian   
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2012
Creator:  Alberto Morillas
Gen:  unisex
Note oficiale: ylang-ylang, tuberoza, trandafir, cedru vanilie

Aprecieri personale
Intensitate: medie, siaj bunicel
Persistenta: destul de longeviv
Flacon: standardul casei

Evaluare :  8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.