Pagini

Faceți căutări pe acest blog

23 noiembrie 2015

French Leather-Memo


In general ocolesc parfumurile care promit piele pentru ca ma tem sa nu dau peste o piele de cizma soldateasca. Asta nu inseamna ca o piele fina m-ar deranja intr-un parfum. Cand un parfum se numeste French Leather, te gandesti la manusi  din piele fina, de caprioara, usor parfumate. Din recenziile citite nu mi-am facut nicio idee despre parfum, iar doua dintre ele chiar m-au aruncat in ceata caci vorbesc despre piele in prima jumatate de ora a parfumului, o gasesc episodica si spun ca ea este inlocuita  apoi de trandafir. Eu stau de mai bine de o ora si astept pielea. Ma indoiesc ca o piele poate aparea in notele de varf intr-un parfum care are lime, piper roz si trandafir, note mai mult sau mai putin efemere care apar in notele de varf si de mijloc de obicei, daca avem un parfum cu evolutie piramidala. 

Parfumul meu incepe cu un trandafir tanar, transparent, delicat, dulce-acrisor, usor citric. Piperul roz ii da un aer cam copilaresc, naiv si romantic, facandu-l roz bombon la culoare. In timp, acest trandafir devine foarte apos, rece si oarecum metalic. Este si o faza in care imi miroase a vin rosu sau mai bine zis a struguri fermentati caci are un iz de drojdie. Salvia nu-i face deloc bine, ii da un miros de coclit. Cu alte cuvinte, trandafirul nu a fost prea nurliu de la bun inceput, dar pe parcus s-a tot degradat, ajungand o zeama prea putin  mirositoare. Cam astea s-au intamplat timp de mai bine de o ora.Acum stau cu inima cat un purice si astept pielea. Chestia este ca parfumul imi pare pe duca, obosit, lipsit total de siaj, chiar nu stiu cum ar mai putea sa apara iepurele si de unde. Sper sa nu ma iau cu treaba si sa ratez pielea. Ceva se intampla. Se mai impicioreagheza trandafirul, pare mai dens si devine dulce-amarui si mai caldut. In loc sa admir parfumul, ma admir pe mine. Nu credeam ca pot avea atata rabdare. Mai sunt in lista o groaza de note : rasini, vetiver, cedru, ceva trebuie sa apara. Evrika ! Se amaraste si apare o rasina si un fir de cedru. Ce rasina o fi ? Poate styrax. Nici nu-mi pot da seama caci se simte foarte putin. Eu credeam ca vine un cistus labdanum care ar fi putut sa dea o piele. Parfumul este atat de discret incat stau cu nasul in piele, ies la aer curat, pe balcon, in speranta ca voi simti ceva si ca voi incheia amarata asta de recenzie. Ma tem ca pielea asta este prea subtila si voi trece pe langa ea fara sa o observ. Si Monsieur Jourdain al lui Moliere a facut toata viata proza fara sa stie:) Ceea ce simt eu este un trandafir combinat cu o rasina dulceaga. Culmea este ca parfumul iar revine la un miros apos de trandafir, amestecat cu ceva cedru si o tine tot asa precum gaia matul. Au trecut deja 8 ore de cand l-am pus. Cu piele sau fara ea, parfumul este foarte slabut. Nu are intensitate, nu are siaj, iar mirosul lui este banal. Poti parfuma copilasii cu el, atat este de inofensiv.

Numele parfumului: French Leather
Casa: Memo       
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2014
Creator:  Alienor Massenet
Gen:  unisex
Note oficiale: lime, piper roz, trandafir, salvie, ienupar, cedru, mosc, rasini, vetiver

Aprecieri personale
Intensitate: foarte discret
Persistenta: peste 8 ore
Flacon: standardul casei
Evaluare :  5/10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.