Pagini

Faceți căutări pe acest blog

24 noiembrie 2015

Levantium-Penhaligon's




Notele ar spune despre Levantium ca este un floral lemnos. In realitate este un oriental de tipul celor din secolul trecut, Youth Dew spre exemplu, tip care, speram eu, a incetat sa se mai produca. Singurul lui element modern este oud-ul care e un fel de cireasa de pe tort.

Inceputul este dens, dar mai putin distrugator, dulce-amariu, un amestec de ambra, pelin, citrice si sofran. Sofranul, oricum, nu-mi place in parfumuri, dar asta este neimportant. Peste 2-3 minute ai impresia ca lucrurile se vor drege pentru ca apare un trandafir, dar el este repede acoperit de note lemnoase, condimente si ambra. Parfumul iti evoca imaginea unui bazar oriental in care este un talmes-balmes general. Sofranul si cedrul sunt cumplit de grele. Peste tot ce era mai vin cuisoarele si oud-ul. Cuisoarele sunt intr-un evident exces. Este un parfum de tip « terminator », un fel de oriental de moda veche, care nu cred ca mai poate sa aiba azi multi cumparatori.  Textura lui este una destul de uleioasa, chestie care ma face sa-l resping si mai mult. Dupa mine este genul acela de parfum pe care nici nu poti sa-l memorezi, ti-l aduci aminte doar ca un parfum nociv. Am cedat psihic dupa prima ora, alegandu-ma cu o durere de cap si una de ficat. Nu stiu daca vor aparea florile vreodata, dar, sincera sa fiu, nici nu ma mai intereseaza. Sanatatea mea este mai importanta.



Culmea este ca, dupa mult timp, parfumul devine foarte bland si emana un miros  de mosc floral, probabil mosc alb.

Numele parfumului: Levantium
Casa: Penhaligon’s        
Concentratie: EDT  ( ???)
An de aparitie: 2014
Creator: Christian Provenzano
Gen:  unisex
Descriere oficiala:
note de varf: bergamota, pelin, sofran
note de mijloc: trandafir, iasomie, violeta, cuisoare, cardamom, ylang-ylang, piersica
note finale: ambra, smirna, guaiac, santal, cedru, oud, patchouli, mosc, vanilie

Aprecieri personale
Intensitate: opulent
Persistenta: cred ca este longeviv
Flacon: standardul casei
Evaluare : 5, 50/10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.