Pagini

Faceți căutări pe acest blog

27 noiembrie 2015

Malefic Tattoo-LM Parfums



LM Parfums este un brand de nisa foarte tanar, care si-a lansat primul parfum in 2011 si care-si trage numele de la fondatorul sau, Laurent Mazzone. Desi m-ar fi interesat parfumurile LM si am cochetat cu ideea de a cumpara de pe Premiere Avenue niste esantioane de 5 ml care costa 19 euro, n-am apucat pana azi sa miros niciun parfum de-al casei.  Creatorul parfumului Malefic Tattoo, Jerome Epinette, imi este si el foarte putin cunoscut caci a colaborat in special cu Byredo, iar eu am  o reticenta fata de acest brand, sau cu case care nu prea sunt accesibile in Romania.

Primele note ale parfumului dezvaluie un parfum foarte dens si greu, un amestec de scortisoara cu tamaie si labdanum, poate si alte rasini. Era de asteptat sa fie un inceput mai dificil avand in vedere numele parfumului. Parfumul este intunecat, incalcit, tenebros si greu de purtat. Simt si o nota usor florala in parfum si sofran si nitel oud. E complicat rau si te cam zapaceste de cap. Nu miroase rau, dar e cam corpolent si obositor. Textura lui este destul de cremoasa, parfumul este dulce si cald. E genul de parfum care te solicita olfactiv prea mult, te copleseste si te oboseste. In timp, parfumul se mai rarefiaza si se aeriseste caci devine mai pregnanta nota florala care aduce a trandafir. Banuiesc ca este, insa, un mosc, poate un mosc alb. Pentru cateva minute respri usurat caci nu se simte decat nota asta si niste oud. In faza asta ai zice ca ai de-a face cu un parfum Montale sau Mancera. Totusi, din cand in cand, mai razbate un miros de labdanum printre note. Partea finala a parfumului este mai duioasa, plina de sanatal dulceag. Parfumul nu este rau, dar, fie el si extract de parfum, imi pare cam scump la 250 de euro. N-as zice ca este prea creativ. Mirosuri cam de acelasi fel si ingrediente comparabile calitativ gasesti la parfumuri Montale sau Mancera care nu depasesc 150 de euro. Parfumul, fiind foarte nou, nu are recenzii prea multe nici pe forumuri , nici pe bloguri. Puteti citi o recenzie destul de consistenta pe Kafkaesque, blog pe care eu il apreciez (pentru corectititune si sinceritate, pentru curajul de a-si expune o  opinie si pentru faptul ca nu se simte dator sa faca o recenzie buna atunci cand primeste gratuit un esantion), desi gusturile mele in materie de parfum sunt cam altele, dar care imi pare in acest caz mai dur decat de obicei. Autorul insista foarte mult pe latura chimica a parfumului, spunand despre el ca ar fi o « supa chimica ». Din pacate, nisa ne ofera mai multa chimie decat ne-am dori, dar , in acest caz, nu as zice ca este chiar atat de deranjanta. Daca parfumul asta este chimic, ce sa mai spunem de Rosa Nigra care este un amestec juvenil de moscuri ? Pe mine ma deranjeaza mai mult estetic parfumul caci e prea indesat si burdusit de rasini. Nu as putea sa-l port decat dupa vreo doua ore de la start caci este un parfum dificil, dar sunt sigura ca un barbat l-ar putea purta si chiar lauda.

Numele parfumului: Malefic Tattoo
Casa: LM Parfums        
Concentratie: extract de parfum
An de aparitie: 2015
Creator:  Jerome Epinette

Gen:  unisex
Descriere oficiala:
note de varf: piper, scortisoara, sofran,cistus labdanum, tamaie
note de mijloc: ambra, oud
note finale: styrax, cistus labdanum, mosc, patchouli, santal, cashmeran, papirus
Flacon: standardul casei

Aprecieri personale
Intensitate: destul de opulent la inceput, ulterior intensitate medie
Persistenta: destul de longeviv

Evaluare : 7,50/10 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.