Pagini

Faceți căutări pe acest blog

27 noiembrie 2015

Aqua Sextius-Jul et Mad


Julien si Madalina au tras un loz bun cand si-au ales-o ca parfumiera pe Cecile Zarokian pentru Aqua Sextius. Parfumiera a reusit sa faca un parfum frumos, curajos prin combinatia de note, un parfum realmente creativ care ne scoate din stereotipiile care au reusit sa se oploseasca pana si in parfumeria de nisa. Nu cred ca intra pe blogul meu prea multi barbati, dar uneori femeile sunt acelea care aleg parfumul pentru sotii sau iubitii lor. Aqua Sextius, desi este indexat ca parfum unisex,  ar putea fi o alegere excelenta pentru un barbat. Dupa mine, parfumul este 80% masculin. Asta nu inseamna ca m-as da in laturi de la purtarea lui . Parfumul a fost primit cu multa raceala pe forumuri, unde are recenzii de doi lei. Mi-a fost dat sa citesc ca parfumul este o copie a lui Womanity. Trebuie fie sa nu ai nas, fie sa fii rauvoitor ca sa spui asta. Faptul ca cele doua parfumuri au doua note dominante comune, notele marine si smochina, nu este suficient ca ele sa semene. Are Womanity grapefruit, labdanum, eucalipt, mentol, guaiac ? Desigur ca nu. Ori si labdanumul si notele mentolate sunt dintre notele importante in acest parfum. Pe bloguri parfumul a fost foarte bine primit si are recenzii laudative.

Primele note sunt efemere, dar supebe : o combinatie dulce-amaruie de citrice cu note oceanice, foarte sarate. Chiar de la inceput se simte si o nota rece, usor mentolata, care se va pastra multa vreme. In chip ciudat si labdanum-ul este perceptibil de foarte timpuriu. E nota cea mai aspra si grea din parfum, dar ea este neutralizata total de note ozonice sau acvatice. El apare cu intermitente, dar are darul de a da densitate si adancime parfumului. Smochina care, aproape  intotdeauna, are un miros lactonic, asemanator cu nuca de cocos, este una dintre notele care caracterizeaza inima parfumului. Ea se intelege perfect si cu mentolul si cu labdanum-ul si cu notele sarate. Va marturisesc ca eu m-am asteptat la ceva groaznic cand am citit combinatia de note, dar m-am inselat rau de tot. Parfumul este destul de moale si de discret, dar mie nu mi-au placut niciodata barbatii care umplu camera cu parfumul lor si nu ne mai lasa si noua, femeilor, un pic de loc. Daca s-au mai dat si cu un parfum plin de iso e super si ambroxan chiar ii detest. Parfumul este rafinat si nobil, foarte usor de purtat. In ciuda faptului ca are labdanum, este un parfum de anotimp cald care poate fi asortat la tot felul de tinute si office si elegante, chiar si casual, dar fara tenisi si adidasi, incaltari pe care eu le detest la barbatii de azi si pe care le accept doar pe terenul de sport sau in excursie. Astia merg cu un singur miros : cel de transpiratie. Dar lumea s-a schimbat. Acum se merge si la cockteil in adidasi, iar la examen, in semn de respect pentru profesorul care-ti asculta ineptiile si te trece pe degeaba, a devenit frecventa purtarea pantalonilor scurti (care sunt insa pana la genunchi) caci in iunie, cand este sesiunea, e caldura mare. Revenind la parfum,  el este discret, dar destul de longeviv. Partea de final nu este la fel de interesanta ca  primele doua ore caci se instaleaza un miros de smochina care dureaza ore in sir. E facut din ingrediente de calitate si, desi este scump, as zice ca isi merita banutii. Mai nou, parfumurile Jul et Mad se vand si la flacoane de 20 ml, ceea ce este foarte bine pentru cei care vor sa experimenteze mai multe parfumuri.

Numele parfumului: Aqua Sextius
Casa: Jul et Mad  
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2014
Creator:  Cecile Zarokian

Gen: unisex
Descriere oficiala:
note de varf: bergamota, portocala, grapefruit, note verzi
note de mijloc: note marine, flori albe, smochina, eucalipt/menta, mimoza
note finale: cistus labdanum, ambra cenusie, cedru, guaiac, muschi, mosc

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: destul de longeviv
Flacon: standardul brandului
Evaluare :  8,50/10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.