Pagini

Faceți căutări pe acest blog

26 noiembrie 2015

Rajasthan-Etro


Se pare ca de la Rajasthan, parfum care vrea sa evoce culorile si parfumurile Indiei, a impresionat mai mult flaconul decat parfumul. Flaconul chiar atrage atentia prin culorile de rosu si galben care par a anunta un parfum cald.  Notele parfumului imi sunt total neclare. Fragrantica listeaza niste note total aiurea. Mai precis, in notele de varf listeaza portulaca in loc de polygonum (troscot). In notele de mijloc listeaza corect cassia, dar imaginea este a unei frunze de cassis. Vesnica confuzie dintre cassia si cassis, care este destul de greu de tolerat pentru o baza de date consacrata parfumului. Pai intr-un fel miros mugurii de coacaz si in alt fel cassia. Cassia miroase asemanator cu scortisoara, dar are un mios mult mai dur si pronuntat. Tot in notele de mijloc figureaza salcamul, pe care nu-l mai listeaza nimeni. Nu stiu cum a aparut acest salcam in note. Poate datorita faptului ca exista asemanari intre frunzele si floarea salcamului si cele ale lui cassia care, la prima vedere, pare un salcam cu flori galbene.

Cassia


Dar sa vedem parfumul. Prima jumatate de ora a parfumului mi se pare bunicica. In notele de varf are un miros de piper roz combinat cu lamaie, fiind dulce-acrisor. Cred ca in afara de piper roz, ar putea avea si piper negru caci este realmente piperat, ori piperul roz este un fals piper care nu te prea face sa stranuti. In notele de mijloc apare un trandafir amestecat cu un strop de mimoza. Banuiesc ca este un trandafir de sinteza, dar nu este urat. Este destul de discret, combinat cu niste geranium care-i asigura transparenta. Parfumul este destul de tandru, avand o textura cremoasa. Ulterior, se aseaza peste flori un acord ambrat care, din nou, nu imi pare urat. Este destul de aerisit , un fel de "ambra pentru incepatori" (asa ii spun cei care, vai mie, sunt niste exersati ai ambrei grele), care are foarte putin labdanum. In aceasta faza se simte bine si cassia, care, din fericire, este pusa cu parcimonie. Ulterior parfumul nu-mi mai place caci se instaleaza un miros de mosc floral (care miroase ca un trandafir bombonat), destul de dulce si foarte plictisitor. Mirosul este asemanator unui ruj de buze de pe vremuri. Notele de sfarsit compromit un parfum care ar fi putut fi destul de bun. Totusi, parfumul nu-mi pare, per ansamblu, atat de prost cum vor sa ne faca sa credem unele bloguri dedicate parfumului. Imi place la el tandretea si moliciunea. Pe Fragrantica sunt unele recenzii care spun ca parfumul dureaza o ora. Fals! Probabil nu l-au mirosit. El dureaza minim 5 ore. Nu indemn pe nimeni sa-l cumpere, dar este un parfum purtabil.

Numele parfumului: Rajasthan
Casa: Etro           
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2013
Creator: 
Gen:  unisex
Descriere oficiala:
note de varf: lamaie, piper roz, polygonum

note de mijloc: mioza, trandafir, cassia
note finale: ambra, mosc

Aprecieri personale
Intensitate: medie, siaj decent
Persistenta: minim 5 ore
Flacon: standardul casei
Evaluare : 6,50/10 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.