Pagini

Faceți căutări pe acest blog

30 noiembrie 2015

Mademoiselle Piguet-Robert Piguet

Mademoiselle Piguet este o domnisoara care ar fi putut fi frumoasa daca nu s-ar fi machiat strident. Nu stiu de ce Fragrantica considera ca parfumul ar fi floral-lemnos ca este doar floral. As fi vrut sa-l plac, eu iubesc floralele, chiar si pe cele opulente, dar Aurelien Guichard, altfel un parfumier foarte bun,  nu a fost de aceasta data in cea mai buna forma creativa.

Era sa ma sochez la pulverizarea parfumului. O introducere atat de brusca, ascutita si acra n-am mai vazut demult. Nici nu stiu a ce mirosea ca mi-a paralizat nervii olfactivi. In cateva secunde notele de varf sunt drastic temperate de niste boabe de tonka. Dar si astea-s in exces. Datorita lor parfumul se indulceste instantaneu si devine prafos. Sub praful produs de tonka se ascunde o floare mieroasa de portocal. Textura prafoasa te face sa crezi ca esti in fata unui detergent praf de rufe, dar senzatia dureaza doar cateva minute. Chestia este ca si tonka si floarea de portocal sunt dulci, usor vanilate si lenese. As fi vrut o floare de portocal vesela, transparenta, umeda. In plus, floarea este 100% sintetica. Parfumierul a incercat sa dreaga putin compozitia, sa o anime cu un strop de tuberoza. Ea nu e trecuta in note, dar se simte. In secundar, episodic, se simte si un iz camforat care nu stiu de la ce provine. Textura parfumului devine, cu timpul, cremoasa. Caisa ii face bine ca mai scoate parfumul din monotonie. Parfumul are momente cand este intoxicant si cam da in vulgar. Cred ca i s-a pus si o nota acvatica care este si verde in acelasi timp, poate un castravete, caci parfumul devine usor umed si mai rece. Totodata descreste, spre fericirea mea, dulceata parfumului. Spre final, parfumul este mult mai aerisit si mai placut si parca aduce putin cu o gardenie.

Numele parfumului: Mademoiselle Piguet
Casa: Robert Piguet       
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2012
Creator:  Aurelien Guichard
Gen:  feminin
Note oficiale: bergamota, migdala, caisa, floare de portocal, boabe de tonka
Flacon: standardul casei


Aprecieri personale
Intensitate: opulent
Persistenta: in jur de 6 ore
Evaluare : 6,50-7/10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.