Pagini

Faceți căutări pe acest blog

27 decembrie 2015

Garuda-Jul et Mad







Parfumul a fost inspirat de un voiaj al cuplului Julien si Madadalina in Cambodgia, la complexul religios de la Angkor, iar Garuda este numele unei divinitati hinduse, jumatate om, jumatate pasare, care apare adesea reprezentata in reliefurile de la Angkor.

Angkor


Garuda

Parfumul este recent aparut, in 2015, fiind semnat de un parfumier foarte tanar, Luca Maffei, cel care a creat si parfumul Nea pentru casa Jul et Mad. Pana in prezent a strans cateva recenzii, nu foarte multe, unele entuziaste, altele mai rezervate. Parfumul incepe foarte frumos, dar frumusetea lui este efemera caci dupa jumatate de ora devine un parfum cam banal. Chiar de la inceput miroase a ambra amestecata cu coaja de portocala confiata si chimen. Amestecul are un iz usor alcoolic, este siropos si foarte dens. Peste acest miros se suprapune o pulbere de sofran si ceva mai tarziu intra in evaporare si oudul. Este un oud de Cambodgia, ne spune producatorul, dar eu nu am ajuns la mari subtilitati olfactive in materie de oud si nu pot sa deosebesc diversele variante. O fi fiind de Cambodgia ! Pot sa spun ca nu are tenta medicinala si nu este ascutit, dar si ca am intalnit varietati de oud mult mai frumoase. Parfumul isi pierde mult din dulceata pe parcursul evolutiei sale si capata o textura uscata si prafoasa. Se amesteca in parfum nuante ambrate si vanilate cu nuante lemnoase care, insa, se simte fara mare efort, nu prea mai au nimic natural. E ca si cum in loc de templul de la Angkor ni s-ar arata o butaforie hollywoodiana creata pentru un decor de film istoric si noi ar trebui sa cadem in extaz si sa o admiram. Din momentul in care incep a se simti timbersilk-ul si cashmeranul, pentru mine parfumul a devenit neinteresant. Se simte ca un parfum arid, lipsit de poezie si de nuante. E doar un praf dulce, monoton si trist. Oferta de parfumuri ambrate este foarte mare si cred ca se gasesc multe mai bune.

Numele parfumului: Garuda
Casa: Jul et Mad  
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2015
Creator:  Luca Maffei


Gen: unisex
Descriere oficiala:
note de varf: bergamota, portocala, chimen, piper roz
note de mijloc: oud, sofran, acord rom
note finale: patchouli, vetiver, cedru, note lemnoase, ambra, vanilie, mosc, timbersilk, cashmeran
Flacon: standardul casei 

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: destul de longeviv
Evaluare : 7-7,50/10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.