Pagini

Faceți căutări pe acest blog

8 decembrie 2015

Gold Rose Oudh-Tiziana Terenzi

Un alt parfum din seria nesfarsita care exploateaza combinatia de oud cu trandafir. Desigur ca nu poate fi numit un parfum original, dar, din ce am mirosit eu pana acum de la Tiziana Terenzi, casa care m-a dezamagit total, este cel mai bun parfum.
Gold Rose Oudh foloseste un oud ascutit, dar foarte putin medicinal, nu foarte dificil, care ar putea fi acceptat si de cei care nu sunt obisnuiti cu aceasta nota. Trandafirul este putin citric, foarte bine conturat, tanar caci este combinat cu mult geraniu care-i da un fel de ascutime nederanjanta. Un firicel de conifera ii confera parfumului un miros placut, balsamic. Textura parfumului este cremoasa de la mosc si usor umeda. Imi place ca este un parfum viu, proaspat si are dulceata tinuta sub control, adica este dulce exact atat cat trebuie. Este dens, elegant si, cu siguranta, observabil. Se poate purta usor, fara greturi, ameteli si dureri de cap. In timp, oud-ul intra pe plan secundar, iar trandafirul se incetoseaza nitel de la mosc. Este si usor piperat si imi pare ca are si sofran, desi el nu este listat. Moscul aduce mai multa blandete in parfum, tempereaza mult din obraznicia trandafirului. In curand, ramane doar trandafirul, acum mai dulce si se mai indulceste caci apare mierea. Sper din tot sufletul sa nu fie una ca in Onda sau Rozy caci oarece indicii cu iz indolic ar exista deja. Parfumul si-a schimbat si textura, a devenit din fluid putin prafos. Ultimele note (ambra si santalul) nu le-am prins caci a trebuit sa fac o baita, dar primele 5 ore sunt in regula.

Numele parfumului: Gold Rose Oudh
Casa: Tiziana Terenzi     
Concentratie: extract de parfum
An de aparitie: 2012
Creator:  Paolo Terenzi
Gen: unsex
Descriere oficiala:
note de varf: bergamota, nisip, brad
note de mijloc: trandafir, patchouli, piper negru
note finale: mosc, oud, ambra, santal, miere

Aprecieri personale
Intensitate: destul de opulent, siaj frumos
Persistenta: longeviv
Flacon: vezi fotografia
Evaluare : 9/10 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.