Pagini

Faceți căutări pe acest blog

12 decembrie 2015

Inavouable St. Tropez-Making of Cannes


Making of Cannes este un brand proaspat aparut (2014), drept pentru care  are, pana in prezent, doar 5 parfumuri. Numele brandului este inspirat de celebrul festival de film de la Cannes, iar numele acestui parfum, Inavouable, aduce aminte de un film frantuzesc cu acelasi nume. Parfumul este o experienta olfactiva interesanta, mai ales pentru aceia care iubesc florile albe. Asta nu pentru ca nu ar fi destule parfumuri cu flori albe, ci pentru ca este un parfum care are multe substante naturale, motiv pentru care unora ar putea sa li se para cam aspru, mai putin rafinat si foarte impetuos. Producatorul precizeaza ca parfumul ar contine 70% ingrediente naturale, ceea  ce este foarte mult. Probabil ca este unul dintre putinele parfumuri care-si justifica pretul ridicat (195 de euro/75 ml). Chiar si flaconul, desenat de Walter Sperger, este mai elaborat decat de obicei. Parfumul ar fi de mirosit mai ales de catre aceia care nu si-au clarificat inca optiunea pentru parfumuri sintetice sau naturale.

Parfumul este bogat si foarte opulent inca de la inceput. Este in chip clar un floral alb caruia i s-au adaugat note citrice. Prima pe care am simtit-o a fost magnolia, care ii da o textura usor cremoasa parfumului. Iasomia este intr-un plan secundar, in schimb mie mi se pare ca simt si tuberoza in parfum, ori ea nu este listata. Parfumul este dulce acrisor, foarte dens si destul de obraznic, dar, in ciuda  concentratiei mari de substanta parfumata, este destul de aerisit. Nu cred insa ca este foarte usor de purtat, adica eu am indoieli ca l-as putea duce. Gardenia de Tahiti se simte foarte bine nitel mai tarziu, cand aproape ca monopolizeaza parfumul. La reconstituirea ei cred ca s-a folosit nitica nuca de cocos. Parfumul este foarte liniar si miroase a gardenie vreme indelungata, devenind insa tot mai slab pe masura ce trec orele. Nu este un parfum pentru femei timide in niciun caz si nici de toata ziua. S-ar potrivi la o petrecere in aer liber intr-o noapte de vara.

Numele parfumului: Inavouble St Tropez
Casa: Making of Cannes                 
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2015
Creator: 
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: bergamota, lamaie, mandarina
note de mijloc: magnolie, iasomie
note finale: tiara, ambra, moc, benzoin, vanilie

Aprecieri personale
Intensitate: opulent, siaj bunicel
Persistenta: longeviv
Flacon: desenat de Walter Sperger, vezi fotografia
Evaluare : 8/10  



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.