Pagini

Faceți căutări pe acest blog

28 decembrie 2015

Stella Cadente-Linari






N-am reusit pana in prezent sa ma indragostesc de vreun parfum Linari. Cel de fata, semnat de Mark Buxton, este si creativ si frumos, numai ca nu este pentru oameni. As spune ca este esenta Craciunului intr-un flacon, dar , foarte intens si dens fiind, imi pare un parfum potrivit pentru ambient.
Are un inceput interesant, un amestec de citrice cu cardamom si scortisoara, dulce, dar si nitel verde de la galbanum. Portocala este nota dominanta si mirosul de citrice se simte, in chip neasteptat, destul de multa vreme. Cardamomul este pasager, dispare repede, in schimb parfumului i se adauga un miros de pin. Nu am intalnit un parfum care sa evoce atat de frumos aromele Craciunului, dar are o cantitate imensa de scortisoara, de fapt cred ca este cassia, nu scortisoara obisnuita. In parfum este si un firicel de miros floral, dar e greu sa   identifici florile caci sunt aproape total acoperite de scortisoara. In notele de mijloc, dupa cam o ora de la pulverizare, parfumul ar deveni purtabil caci nu mai este atat de dens si intens, este mai bland si usor cremos. Se mai simte scortisoara si, pe langa ea, o iasomie si ceva cuisoare. In secundar, simt si un miros ceros, care-mi aduce aminte de ceara de albine incalzita si-l simt inca de la inceputul parfumului, dar nu-mi pot da seama de la ce vine, in orice caz ii confera o nuanta balsamica. Ca parfum de ambient i-as da nota mare, dar nu este parfum de ambient si prefer sa nu-i dau. Eu, insa, nu as putea sa port un parfum de genul asta, cum n-as putea sa port nici Tabacco Vanille de la Tom Ford care, de asemenea, mi se pare un parfum de ambient, de club. Unii vad ca-l poarta si-l lauda cu entuziasm, asa ca si Stella Cadente trebuie probat.

Numele parfumului: Stella Cadente
Casa: Linari                  
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2015
Creator: Mark Buxton
Gen: unisex
Descriere oficiala:
note de varf: lamaie, citrice, violeta, galbanum, cardamom 
note de mijloc: trandafir, iasomie, ylang-ylang, cuisoare, pin, scortisoara, amyris, dafin
note finale: vanilie, mosc, patchouli, balsam de Peru, vetiver, cistus labdanum
Flacon: standardul casei 

Aprecieri personale
Intensitate: destul de opulent la inceput, ulterior intensitate medie
Persistenta: in jur de 6 -7 ore

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.