Pagini

Faceți căutări pe acest blog

28 decembrie 2015

Black Gardenia-Illuminum


Am mirosit la un moment dat toate parfumurile Illuminum din  Maison Elysee, toate pe blotter, dar nu am reusit sa selectionez niciunul pe care sa-l probez pe piele. A fost singura mea tentativa de a ma apropia de aceasta casa, ulterior am declarat-o neinteresanta.

Black Gardenia este, in fapt, un soliflor care, cel putin in notele de varf, iti perforeaza creierii. Inceputul parfumului este catastrofal. Este un miros de tuberoza ascutita si spirtoasa, amestecat cu ceva ce seamana a doftorie. Mirosul este chimic, strident si de-a dreptul vulgar. Nu mai spun cat este de acru. Chiar mi se strepezesc dintii de la el. In notele de mijloc, tuberoza se mai rotunjeste nitel si incepe sa semene cat de cat, nu foarte tare, a gardenie. Frunzele de coacaz ii dau oarecee adancime parfumului, dar  parfumul ramane chimic tare si  total inconfortabil. Oricat de mare iubitor de gardenie ai fi, e cam greu sa-l accepti. Mie mi se pare desprins dintr-un film horror, asa ca s-ar putea sa i se potriveasca adjectivul « black ». Parfumul devine cat de cat omenesc dupa vreo 45 de minute, dar nu-i gasesc vreo frumusete, ba chiar ii descopar un miros secundar de fructe fermentate, de drojdie. Pentru mine este un parfum fara sentimente, fara poezie, este doar niste styrallyl acetat amstecat cu alcool. Nu stiu de ce Fragrantica si Parfumo.de catalogheaza parfumul la unisex caci este exclus ca un barbat zdravan la minte sa poata purta ceva de genul acesta. Pe Basenotes parfumul este trecut ca fiind feminin. Cred ca este cea mai urata gardenie (nici nu prea pot sa-i spun gardenie caci e mai mult tuberoza) pe care am mirosit-o in parfumurile de nisa. Pare un fel de incercare de amator care trece prin 4 ore de curs de initiere la Grasse.

Numele parfumului: Black Gardenia
Casa: Illuminum  
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2011
Creator:  Michael Boadi
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: frunze de coacaz, coacaza neagra, agathosma
note de mijloc: gardenie, iasomie, ylang-ylang
note finale: mosc
Flacon: standardul casei

Aprecieri personale
Intensitate: foarte opulent
Persistenta: destul de longeviv
Evaluare : 5/10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.