Pagini

Faceți căutări pe acest blog

6 decembrie 2015

Vetyver-Le Galion



Brandul Le Galion, creat in 1930 de un descendent al lui Murat, general al lui Napoleon,  rasplatit de imparat cu titlul de print si mai apoi inzestrat cu regatul Neapole, a decedat in anii 80 si, iata, a renascut dupa mai bine de 30 de ani, in 2014. Vetyver este o versiune moderna a lui Eau de Vetyver , parfum barbatesc creat in 1968 de un parfumier celebru , Paul Vacher. Versiunea actuala a parfumului este semnata de Thomas Fontaine si a fost lansata cu ocazia lui Esxence 2015. Eau de Vetyver a fost unul dintre parfumurile iconice ale anilor 70.


Varianta 2015 incepe exploziv, ca o apa de Colonia clasica, tipica secolului trecut. Este proaspata, dar destul de dulce,  un amestec luminos de verbena lamaita cu citrice, bergamota si petitgrain-ul fiind usor detectabile. Este un miros fresh si reconfortant, tipic apelor de colonia folosite de barbati dupa ritualul zilnic al barbieritului. Un picut de coriandru tempereaza citricele si le face rotunjoare. Dupa circa 5 minute, parfumul devine mult mai moale, ramanad insa verde si aromatic, dominat de verbena si petitgrain. Vetiverul se insinueaza in parfum destul de devreme, amestecandu-se printre aromatice. Se simte bine salvia, dar de la lavanda eu simt doar camforul. Dupa intrarea in evaporare a moscului, parfumul isi pierde conturul si prospetimea, devine foarte lenes, cam uleios, simtindu-se doar mirosul radacinos si pamantos de vetiver. Daca pana in aceasta faza parfumul ar fi putut fi purtat si de o femeie, acum este 100% barbatesc, motiv pentru care inceteaza sa-mi mai placa. Daca inainte avea un siaj bunicel, acum abia se mai simte. Sunt unele tipuri de mosc pe care le detest caci acopera tot sub pelicula lor uleioasa. Aici este unul dintre ele. Dar, cum se vorbeste despre acest parfum ca fiind un parfum longeviv, eu mai sper sa-si incheie misia moscul asta odios si sa mai simt si celelalte note promise de lista oficiala ca note de final. Asa cum banuiam, parfumul isi recapata conturul dupa o vreme, emanand un miros bland de vetiver si santal, miros care tine foarte mult. Desi imi plac, luate separat, vetiverul si santalul, impreuna nu-mi par cadau bine. Cu siguranta am mirosit varianta anilor 70’ a parfumului pentru ca mirosul imi este foarte cunoscut. Parfumul are ingrediente bune, dar imi pare enorm de scump. Mirosul nu este de parfum de nisa, este de parfum mainstream din secolul trecut care putea fi achizitionat la preturi decente.

Numele parfumului: Vetyver
Casa: Le Galion  
Concentratie: 
An de aparitie: 2015
Creator:  Thomas Fantaine
Gen:  masculin
Descriere oficiala:
note de varf: bergamota, mandarina, nucsoara, coriandru
note de mijloc: lavanda, salvie, petitgrain, tarhon, verbena lamaita
note finale: vetiver, santal, boabe de tonka, mosc
Flacon: vezi fotografia

Aprecieri personale
Intensitate: medie, cu siaj bunicel pret de vreo 2 ore,ulterior este destul de discret
Persistenta: longeviv
Evaluare : 7,50-8/10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.