Pagini

Faceți căutări pe acest blog

6 decembrie 2015

Smashingly Brilliant-Diana Vreeland


Supranumita « imparteasa a modei », Diana Vreeland, editor mai intai la Harper Bazaar si apoi la Vogue, a fost un personaj excentric. Printre bizareriile ei cea mai cunoscuta este ideea, care i-a venit pe cand avea deja o varsta avansata,  de a cere unui decorator sa-i faca living-ul rosu si sa arate precum o gradina. Brandul care-i poarta numele a fost creat de Alexander Vreeland, nepotul Dianei. Din cate am inteles, parfumurile brandului sunt inspirate de personalitatea Dianei si de momente din viata ei.



Smashingly este un parfum bizar. Asta chiar nu mai seamana cu nimic, dar ma intreb cine ar putea sa-l poarte. Partea introductiva este foarte spartana si ai zice ca e croit pentru inviorarea de dimineata. Este un amestec sec, fara pic de dulceata, de busuioc, ienupar si citrice. Dar problema lui nu este inceputul care, dupa mine, este singura parte acceptabila din parfum. Dupa inviorare urmeaza o faza in care parfumul se indulceste nitel si miroase a verbena lamaita. Este plin de note acvatice, rece, aproape metalic. Verbena dispare, dar se conserva notele acvtice peste care se suprapune un geranium. Partea cea mai proasta este ca parfumul se indulceste (nu stiu de la ce) si, de parca nu era destul, apare si un iz camforat, ca de patchouli. Combinatia este cumplit de urata, sper sa o uit cat se poate de repede. In curand din parfum nu mai ramane mare lucru, doar notele acvatice. Notele astea acvatice sunt atat de chimice…Parfumul nu are nici persistenta prea buna, iar siajul este foarte aproape de 0. Oricat de simpatica imi este Diana, nu pot spune despre parfum decat ca este o catastrofa.

Numele parfumului: Smashingly Brilliant
Casa: Diana Vreeland     
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2015
Creator:  Clement Gavarry
Gen:  unisex
Descriere oficiala:
note de varf: lamaie, bergamota, busuioc, fructe de ienupar
note de mijloc: muscata
note finale: note lemnoase, piele intoarsa
Flacon: vezi fotografia

Aprecieri personale
Intensitate: medie, fara siaj
Persistenta: 3-4 ore

Evaluare : 2/10 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.