Pagini

Faceți căutări pe acest blog

11 ianuarie 2016

Betrothal-Grossmith



Betrothal a fost creat in 1893 special pentru logodna lui Mary de Teck cu regele George al V-lea. El a fost reorchestrat de Melanie Carestia in 2011 pentru a celebra un alt mariaj din familia regala britanica, cel dintre Kate Middleton cu printul William. Intelegem de aici ca este un parfum de lux, de ocazii speciale.
Mary de Teck

Parfumul nu este rau, numai ca este cam dificil la purtare, un parfum venit din alta lume, din alte vremuri, chiar daca, prin reformulare, s-a incercat adaptarea lui la lumea contemporana. Incepe cu citrice dulci si zemoase, amestecate cu trandafir, dar, chiar de la inceput, are un usor iz animalic. Inima este florala, incarcata  de ylang-ylang si heliotrop, singurele flori pe care eu le pot discerne din buchetul floral foarte omogen si generos. Parfumul este dens si destul de dulce, cu aer romantic. Izul animalic ramane, dar, desi nu este deranjant, amestecul de flori dulci cu zibeta este destul de dificil la purtare. Comparativ, insa, cu celelalte parfumuri ale casei Grossmith imi pare cel mai reusit si singurul care-si merita banii caci are, intr-adevar, ingrediente de buna calitate. Parfumul este usor cremos, moale si cald, iar pe parcurs nu sufera mari modificari. Vanilia este foarte discreta, abia de se simte. 

Numele parfumului: Betrothal
Casa: Grossmith  
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2011
Creator:  Melanie Carestia
Gen:  feminin
Descriere oficiala:
note de varf: citrice
note de mijloc: trandafir, iasomie, flori de portocal, ylang-ylang, heliotrop
note finale: muschi, vanilie, zibeta
Flacon: vezi fotografia

Aprecieri personale
Intensitate: destulde opulent, cu siaj bunicel
Persistenta: in jur de 8 ore
Evaluare : 8/10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.