Pagini

Faceți căutări pe acest blog

17 ianuarie 2016

Monoi Eau de Vahines-Yves Rocher



Toata lumea compara acest parfum cu Terracotta de la Guerlain si il gaseste ca fiind foarte asemanator cu acesta.  Este drept ca sunt ambele niste parfumuri exotice, cu cateva note comune, dar, daca le pui in paralel, nu sunt chiar atat de asemanatoare. Dupa vreo 5 ore abia, Monoi seamana destul de bine cu Terracotta.

Inceputul parfumului este o combinatie destul de dulce de rom (nelistat), nuca de cocos si vanilie. Initial mi-a parut cam sintetic si strident, dar ulterior parfumul se inmoaie, devine foarte rotunjor si cremos. Inima parfumului este florala. Este o tiara facuta din ylang-ylang, tuberoza si nuca de cocos. Parfumul are timp de cateva ore si un iz foarte special, de fruct fermentat. Poate o pruna. Desi nu vad listata floarea de portocal, eu zic ca are un strop. Imi pare mai complex ca miros decat Terracotta si, desi evolueaza lent, evolueaza totusi. Dupa vreo 5 ore devine cam prea dulce si cu un miros mai pronuntat de vanilie. Desi este un parfum cu miros exotic si toata lumea il considera un parfum de vara, eu nu m-as aventura sa-l port pe caldura caci este dens si dulce, risti sa te alegi cu o durere de cap. Mirosit in aerul rece al iernii da foarte bine si te incalzeste, asa ca eu il voi purta iarna si in zilele reci de primavara. Parfumul, datorita combinatiei de vanilie cu nuca de cocos, este usor gurmand. Desi este doar o apa de toaleta, parfumul dureaza in jur de 8 ore. Mie imi place parfumul, il gasesc foarte performant avand in vedere cat costa, dar il gasesc destul de dificil la purtare chiar si pe racoare, asa ca nu cred  ca toata lumea il va tolera.

Numele parfumului: Monoi Eau de Vahines
Casa: Yves Rocher        
Concentratie: EDT
An de aparitie: 2012
Creator: Nathalia Gracia-Cetto
Gen:  feminin
Note oficiale: ylang-ylang, vanilie, nuca de cocos, tiara
Flacon: paralelipipedic, inalt, cu umerii rotunjiti, din cristal transparent

Aprecieri personale
Intensitate: medie, siaj decent
Persistenta: in jur de 8 ore
Evaluare : 7,50-8/10 

3 comentarii:

  1. Yves Rocher a lansat un nou parfum, Rose Oud. L-ai incercat? Am incredere in "nasul" tau!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, l-am incercat, il si am, dar am avut zile complicate si nu am mai intrat deloc pe blog. Eu speram sa fie frumos caci creatoarea lui ni l-a dat pe Hypnotic Poison. Are ingrediente bune (un trandafir foarte natural), dar nu miroase grozav. Oud-ul nu se simte deloc, parfumul este dominat de trandafir si chimen. Nu l-am probat foarte temeinic si aveam si o crema Womanity pe piele, cre putea sa-l modfice serios, dar nu prea mi-a placut. O sa-i fac o recenzie dupa ce imi mai ling ranile. Mai este un parfum nou in seria apelor de toaleta, unul de verbena. Deocamdata nu se vinde in Romania, dar va veni in curand. Seria este foarte reusita si s-ar putea sa fie un parfumel frumos de vara.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.