Pagini

Faceți căutări pe acest blog

21 februarie 2016

Eau de Tarocco-Diptyque



Tarocco este o portocala rosie cu un gust demential, din pacate n-am mai mancat din copilarie o astfel de portocala. Deci, chiar numele parfumului anunta un fresh cu note citrice. Nu este un citric banal, este foarte frumos facut, mergand pe o combinatie de ingrediente care-l fac de-a dreptul capitvant si nobil ca miros.

Parfumul incepe apos si acidulat, cu multa portocala rosie, cu coaja amaruie de grapfruit si mult sofran. Nu pot sa zic ca iubesc nota de sofran, dar in combinatie cu citricele da extraordinar de bine. Parfumul este amarui, dar are si destula dulceata. De sub sofran iese, in notele de mijloc, un trandafir timid, abia observabil in prima faza, dar care, pe parcurs, se simte tot mai bine. Este transparent si foarte gratios. Mie imi pare ca are si o nota de ceai verde, dar nu-l vad listat. Parfumul este tonic, relaxant si racoritor, numai bun pentru o zi torida de vara, este o placere sa-l porti si are si un siaj bunicel. Ca mai toate parfumuile casei, nu exceleaza la capitolul longevitate, dar pentru mine nu a fost niciodata o problema sa port flaconul de parfum in geanta, asa ca aspectul asta nu ma deranjeaza, prefer un parfum frumos mirositor unuia care mirose mediocru, dar este longeviv. Parfumul este indexat ca unisex, dar mie imi pare mai mult feminin decat masculin. Pentru verile caniculare din Romania, este exact parfumul potrivit. 


Numele parfumului: Eau de Tarocco
Casa: Diptyque   
Concentratie: EDT
An de aparitie: 2009
Creator: Olivier Pescheux
Gen:  unisex
Descriere oficiala:
note de varf: portocala rosie, grapefruit, ghimbir
note de mijloc: sofran, scortisoara, trandafir
note finale: tamaie,cedru, mosc
Flacon: standardul casei

Aprecieri personale
Intensitate: medie, siaj bunicel
Persistenta: in jur de 4 ore
Evaluare : 8,50-9/10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.