Pagini

Faceți căutări pe acest blog

22 februarie 2016

Farmacia Tei-iluzia sau deziluzia pensionarului bolnav




Farmacia Tei este celebra in Bucuresti si este favorita pensionarilor cu venituri modeste caci practica preturi ceva mai mici care, desigur, sunt tentante. Se poate comanda si online la aceasta farmacie, dar are un sistem cam ciudat. In primul rand, online nu se poate cumpara decat cu plata in avans cu card sau transfer bancar. Cei mai multi pensionari sunt reticenti la mijloacele de plata moderne si nu au carduri, ca urmare nu pot sa-si comande medicamentele online si se duc la farmacia reala. In al doilea rand, online se pot  cumpara mai mult suplimente alimentare si produse de ingrijire. Multe medicamente, care nu au nevoie de reteta, nu se pot cumpara online. Am comandat online de multe ori la aceasta farmacie, dar nu voi mai comanda niciodata. Si farmacia reala si cea online, in ciuda faptului ca au o armata de angajati si continua sa angajeze, sunt foarte prost organizate. Au foarte multe ghisee, toate prevazute cu calculatoare, dar stai la coada minim o ora intr-o aglomeratie de nedescris care-ti aduce aminte de cozile anterioare anului 1989 caci uneori coada iese din magazin. Daca comanzi online, zicand ca eviti coada, ti se inregistreaza precomanda, dar trebuie sa mergi sa ti-o ridici personal daca ai unul dintre medicamentele care nu se livreaza prin curier. Ca sa ti se bage intr-o amarata de punga de plastic produsele comandate astepti de la 1 la 4 zile. Mi se pare aberant sa pui un om bolnav sa astepte 4 zile ca sa poata veni sa-si ridice pachetelul cu medicamente. Am comandat la farmacii veterinare online si medicamentul mi-a venit cu curierul in 24 de ore. Stau de 4 zile cu o durere lombara de nu ma vad si precomanda mea nu a fost inca onorata. Mi s-a raspuns ca cele 1-4 zile prevazute pentru  a aduna cele cateva medicamente reprezinta zile lucratoare. Interesant ! Farmacia Tei lucreaza si sambata si duminica. Sa inteleg de aici ca sambata si duminica angajatii merg la lucru, dar nu fac nimic ? Daca o farmacie te trateaza in halul asta, ce sa mai astepti de la un magazin care vinde carpe sau pantofi. Pentru 1-2 lei in minus la un produs, chiar nu merita sa comanzi sau sa te deplasezi la aceasta farmacie caci iti iese economia pe nas. Am cel putin 20 de farmacii pe strada, e plin Bucurestiul de farmacii care-ti fac reduceri daca iti faci card la ele, sunt si alte farmacii online care-ti livreaza produsele in ziua comenzii, fara plata in avans, si care au si generozitatea de a-ti strecura un mic cadou sau de a-ti acorda un mic bonus la fiecare cumparatura. Aceasta farmacie pur si simplu abuzeaza de oamenii batrani, cu venituri modeste, care nu au un PC in casa, care nu au carduri si care cred ca au descoperit o farmacie ieftina. Acesti oameni isi platesc o economie de 10 lei cu deplasari de la un capat in altul al Bucurestiului si cu cozi care-i sleiesc de puteri. 
Era sa uit un amanunt important. Daca vrei sa cumperi ceva din plafar, care este doar teoretic cu autoservire, vei avea supriza sa afli ca nu poti patrunde cu cosuletul in magazin pana nu te preia un angajat care, probabil, te ghideaza ca la un muzeu. Numai ca angajatul nu vine si stai 10-15 minute dupa el. Pai cum sa nu fie cozi interminabile daca o minte diabolica a gandit o astfel de organizare? Nu pot sa cred, n-am mai vazut in viata mea o astfel de procedura si nu inteleg care este utilitatea ei. Ne considera hoti si avem nevoie de supraveghere, ne cred incapabili a citi etichetele produselor? Eu voiam sa cumpar o banala sare roz de Himalaya care se gaseste peste tot, in orice plafar si magazin naturist. E clar ca n-am mai cumparat-o caci ar fi durat, judecand dupa cozile de la cele 4 case, cel putin o ora. Pai pot face inca cateva sute de angajari, caci, cu un asemenea management, cozile vor din ce in ce mai mari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.