Pagini

Faceți căutări pe acest blog

19 februarie 2016

Fleur de Louis-Arquiste


Parfumul, creat de Rodrigo Flores-Roux, a fost inspirat de casatoria infantei Maria Teresa Rafaela a Spaniei cu Ludovic al XIV-lea, rege care a iubit in chip special florile de portocal.
Parfumul este o combinatie de flori de portocal cu o iasomie destul de indolica. La inceput este dulce, dar aerisit. Nu ma deranjeaza atat indolii iasomiei cat o nuanta pamantoasa si aspra, putin amaruie, care face cam murdar parfumul. Banuiesc ca este radacina de iris. Trandafir eu n-am simtit. Sincer nu gasesc nimic care sa ma indemne sa cumpar acest parfum in ciuda faptului ca este facut din materii prime de buna calitate. Are o raceala in el care ma indeparteaza, e auster rau, apoi imi pare si cam vetust, ca o blana scoasa de la naftalina si transmisa, precum un trofeu, din generatie in generatie fara sa o mai poarte nimeni. Mirosul mi se pare mai potrivit pentru un sapun decat pentru un parfum.

Numele parfumului: Fleur de Louis
Casa: Arquiste    
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2011
Creator: Rodrigo Flores-Roux
Gen:  unisex
Note oficiale: iris, iasomie, flori de portocal, cedru de Virgonia, pin , trandafir
Flacon: vezi fotografia

Aprecieri personale
Intensitate: medie, siaj decent
Persistenta: destul de longeviv
Evaluare : 6,50-7/10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.