Pagini

Faceți căutări pe acest blog

29 februarie 2016

Violette Imperiale-Historiae


Historiae este o casa frantuzeasca de nisa foarte tanara, creata in 2012, care-si propune sa memoreze prin parfumuri momente si personalitati marcante din istoria Frantei. Violette Imperiale nu are multe recenzii pe forumurile de parfuuri, dar are recenzii bune, unele declarandu-l cel mai frumos parfum de violete sau un parfum feeric. Luandu-ma eu dupa aceste recenzii care vorbeau despre o violeta proaspata, nu din aia pudrata si dulce, am cumparat parfumul pe nemirosite, nici nu aveam unde sa-l miros. Noroc ca nu am cumparat decat un mic flacon de poseta de 20 ml. La cum miroase, e greu de crezut ca-l voi termina degraba.

Parfumul este, e drept, proaspat  si transparent, numai ca violeta este violent fructata si foarte verde. Teoretic ar fi trebuit sa-mi placa caci dintre fructe dominanta este zmeura, numai ca este o zmeura artificiala si acra. Notele verzi nu maderanjeaza de obicei, numai ca aici este vorba de o frunza de violeta. Nu stiu cati stiu cum miroase uleiul esential obtinut din aceasta frunza, dar mie nu-mi place absolut deloc. Stim cu totii ca nu exista violeta naturala in parfumuri, ea se obtine prin combinarea unor note de sinteza numite ionone. Deci nu ma asteptam ca violeta sa aiba miros botanic, dar speram sa miroase mai natural parfumul. Insasi zmeura este sintetica si urata. Parfumul este de o raceala metalica, lipsit de sentimente si poezie. Irisul se simte, dar nu est din cel pudrat, este unul care miroase a unt de radacina sau chiar a radacina proaspat taiata, iar un miros care nu este tocmai frumos. Parfumul este aerisit, asa ca nu ar fi dificil de purtat, numai ca mie numai sa-l port nu-mi vine. Imi pare chiar uratel , apoi este si foarte liniar si plictisitor. Parfumul, desi este doar o apa de toaleta, este destul de longeviv si are oarece siaj, poate acestea ar fi singurele lui calitati.

Numele parfumului: Violette Imperialle
Casa: Historiae    
Concentratie: EDT
An de aparitie: 2012
Creator:  Constant Michaux
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: portocala, piersica, coacaza
note de mijloc: violeta, iris, zmeura, ylang-ylang
note finale: santal, ambra, vanilie, vetiver
Flacon: vezi fotografia

Aprecieri personale
Intensitate: medie, cu siaj bunicel
Persistenta: 4-5 ore
Evaluare :  5,50/10



3 comentarii:

  1. Buna seara! :)
    Nu ai dori sa imi vinzi parfumul, daca nu iti este pe plac? Daca da, care ar fi pretul? :)
    Maria

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar nu merita sa-l cumperi de la mine caci iti iese foarte scump. Flaconul este 25 de euro/20 ml fara transport, iar cei de la Historiae au un transport de te cocoseaza. Mai bine iti comanzi tu un flacon de 100 de ml pe Historiae daca chiar iti place. Cred ca l-am si facut cadou cuiva ca nu l-am mai vazut prin casa. Eu chiar nu mai vand nimic, fie fac cadou parfumul, fie il transform. Daca e apa chioara, pot face un parfum purtabil. Daca este dens sau foarte dulce, e cam greu sa-l transform. Eventual prin diluare.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.