Pagini

Faceți căutări pe acest blog

10 martie 2016

Lady-Knize


Casa austriaca Knize a fost creata in 1858, fiind specializata mai ales in tinute vestimentare pentru domni, dar s-au imbracat acolo, pe langa regele Juan Carlos al Spaniei, si cateva vedete: Marilyn Monroe, Marlene Dietrich si Josephine Backer. 

Cel mai cunoscut parfum al casei Knize este Ten, dar si Lady este un parfum cu istorie. Prima varianta a parfumului a aparut in 1938 , a doua in 1955. Nu stiu in ce masura varianta actuala mai pastreaza mirosul vechiului parfum, dar este un parfum cu un miros aparte. Inceputul este floral, usor aldehidic, opulent si cu un zbor foarte frumos. E greu sa depistezi florile listate oficial, e un floral abstract care, dupa mine, nu are nici in clin, nici in maneca cu tuberoza sau iasomia, dar este elegant si foarte usor animalic. Pe masura ce trece timpul, isi pierde mult din intensitate, dar castiga in noblete. E greu sa faci azi o pasiune pentru el caci are un aer vintage, dar nu este in parfum urat si nici greu de purtat.

Numele parfumului: Lady
Casa: Knize         
Concentratie: EDT
An de aparitie: 1938
Creator: 
Gen:  feminin
Descriere oficiala:
note de varf: trandafir, tuberoza, isomie
note de mijloc: coriandru, cuisoare
note finale: santal, mosc, ambra cenusie
Flacon: vezi fotografia

Aprecieri personale
Intensitate: initial destul de opulent si cu siaj bun, ulterior discret
Persistenta: destul de longeviv
Evaluare : 7/10 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.