Citronellol-ul este o materie prima forte uzitata in
parfumerie, prezentand avantajul unui pret foarte bun. Si acest ingredient a
fost restrictionat de IFRA, dar, in timp ce in EU este considerat alergen, in
USA este considerat a fi sigur, lucru care se intampla cu multe ingrediente din
parfumerie. Se pare ca UE sufla mai tare in iaurt.
El se gaseste si se poate
extrage din diverse plante, dar numele si-l datoreaza unei plante ierboase
numita citronella din care a fost izolat initial. Citronellol- ul poate fi
natural, deci extras din plantele care-l contin, dar poate fi si produs in laborator. Se gaseste in cantitati mari in trandfir, muscata, palmarosa. Este
incolor si are un miros care-ti aduce aminte mai mult de muscata decat de
trandafir, foarte proaspat si curat. In parfumerie este folosit mai ales pentru
reconstituirea trandafirului tocmai pentru ca trandafirul are 3 componenti de
baza : citronellol (circa 40%), geraniol si nerol. Se mai foloseste si
pentru armonizarea altor note florale, lacramioara spre exemplu. Este o nota de varf sau de mijloc in piramida olfactiva a parfumului.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.