Linalool-ul este o molecula populara atat in natura cat
si in parfumerie, izolata prima data in 1920. Printre plantele care-l contin ar fi de amintit lavanda,
trandafirul, bergamota, coriandrul, busuiocul. Pe piata se gaseste atat
linalool natural, izolat din plante, cat si de sinteza, cele doua avand un
miros identic.
Se prezinta sub forma unui lichid incolor. In parfumerie se
foloseste in parfumurile de citrice si in florale ca nota de varf, fiind o nota
foarte volatila si efemera. Eu am incercat oarece dezamagire cand l-am mirosit,
nu pentru ca ar mirosi urat ci pentru ca miroase ca o combinatie de lemn
de trandafir cu petitgrain, cu o usoara atingere de lavanda. Are un miros
curat, proaspat, natural dar destul de banal. Totusi, poate sa dea transparenta si zbor
parfumurilor. Linalool-ul este trecut pe lista posibililor alergeni, de aceea
apare listat pe produsele care-l contin. El poate fi folosit in concentratie de
maxim 12% din substanta parfumata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.