Pagini

Faceți căutări pe acest blog

15 ianuarie 2012

Yuzu Fou-Parfum d'Empire





Yuzu este un arbust din familia citricelor . Nu stiu cum miroase fructul si nici ce gust are, dar stiu cum arata. : este foarte asemanator cu grapefrut, dar mai mic, avand culoare galbena cu pete verzui sau verde cu pete galbene. 



Inteleg din lecturi ca este cam amar, drept pentru care nu se prea foloseste ca fruct, in stares lui naturala, ci sub forma de dulceturi si lichioruri. Asa cum sugereaza numele parfumului, Marc-Antoine Corticchiato ne invita la o calatorie in Japonia, o tara cu tehnologie de varf, dinamica, moderna, dar care mai pastreaza cultul naturii si isi respecta traditiile si simbolurile. Parfumul are o constructie simpla, aducand aminte de minimalismul stampelor si interioarelor japoneze. Notele de intampinare sunt exclusiv citrice, dar mult mai putin agresive si intepatoare decat ne-am fi asteptat. Este un miros de lichior usor amarui, dat de citricele folosite : portocala amara, kumquat si yuzu. Ulterior se insinueaza un fel de boare de menta care, si ea, este neasteptat de blanda. Totusi, are capacitatea de-a transmite o unda rece, reconfortanta, energizanta. Totul pana acum este de o finete ireprosabila. Din pacate, de aici incolo eu nu mai simt nimic din ce ar trebui sa simt. Verbena si bambusul sunt pentru mine plante fara miros. Parca as percepe niste cedru, dar parfumul se stinge  mult mai repede decat as fi dorit si decat m-as fi asteptat. Pentru mine ramane total neclar atributul « fou » asezat langa Yuzu. Nu gasesesc ca parfumul are avea ceva nebun, salbatic, in el, dimpotriva, este foarte nonagresiv. Persistenta lui , dupa parerea mea, lasa de dorit. Am crezut ca e o impresie de moment, dar sunt deja la a treia incercare. Parfumul nu are un sex tinta si este accesibil ambelor sexe, dar, zic eu, e mai potrivit barbatilor decat femeilor. Desigur ca nu exclud folosirea lui de catre femei, in special cele din categoria introvertite. Cu mare regret, sunt o mare admiratoare a lui Corticchiato, parfumul imi lasa impresia de opera neterminata.



Numele parfumului: Yuzu Fou
Casa: Parfum d’Empire
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2008
Creator: Marc-Antoine Corticchiato
Categorie olfactiva: citrice
Gen: unisex
Descriere oficiala:
note de varf: kumquat, portocala amara, yuzu
note de fond: menta, verbena, note verzi de bambus
note finale: cedru, neroli, mosc alb

Aprecieri personale
Intensitate: discret
Persistenta: mica
Flacon: cel obisnuit, cilindric, cu buson auriu, eticheta verde
Evaluare: 6/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.