Pagini

Faceți căutări pe acest blog

25 februarie 2012

1 Million- Paco Rabanne



In  2008, brand-ul Paco Rabanne a lansat un parfum masculin cu un nume provocator, 1 Million, semnat de Christoph Raynaud, Olivier Pescheux si Michel Girard. Recipientul este in acord cu numele parfumului, avand forma unui lingou de aur. Imaginea parfumului este modelul Mat Gordon, un tanar frumos, dar, cu parul in ochi si cu o mina suparata tare (am observat ca e la moda acum sa ai o mina suparata, da bine la virilitate privirea asta taurina). In clipul publicitar, Mat danseaza si, pocnind doar din degete, dand cu zarul si  jucand la ruleta, umple o sacosa de bani, isi ia o masina splendida, ba ii vin si fetele la nara, gata dezbracate. Frumos mesaj !

 
Desigur ca parfumurile masculine ma intereseaza mult mai putin decat cele muieresti, dar, de, mai trebuie sa fac si eu un cadou, sa aleg ceva pentru sot si, vrand-nevrand, ma mai intalnesc cu ele. Intalnirea cu 1 Million a fost, trebuie sa recunosc, socanta. Faptul ca se produce un asemenea parfum este, desigur, o porcarie, dar nu asta ma sperie, ma sperie ca parfumul asta are fani la greu in randul pustimii din Marea Britanie, o tara cu traditii, cu valori, cu arece bune maniere si pretentii. Nu stiu care a fost impactul parfumului asupra publicului masculin din Romania, dar cunosc o singura categorie care ar putea purta cu maretie licoarea asta : aceea a cocalarilor. Dupa ce am mirosit parfumul asta am inceput sa cred si eu in criza valorilor estetice in parfumerie.


Notele de varf ale parfumului sunt singurele care dau bine, dar sunt total aiurea la un parfum masculin. As fi putut sa jur ca e un parfum feminin daca mi-ar fi dat cineva un carton impregnat cu mirosul asta. Este ingrozitor de dulce si pentru un parfum feminin, aducand cu o dulceata de portocale peste care s-a presarat niste menta si scortisoara. Mirosul este zapacitor de tare, noroc ca se tempereaza intr-un minut si ajunge la o intensitate cat de cat acceptabila. Parfumul trece apoi printr-o faza cu bomboane si guma de mestecat, sa-i zicem gurmanda, faza care este fulgerata din cand in cand de un miros medicamentos care banuiesc ca provine de la patchouli. Tot timpul se simte si niste scortisoara si vanilie. E ca la la o bacanie la tara, una din aia care vinde de toate, de la sape si grebele, pana la detergenti si bomboane, toate aglomerate in 6 mp. neaeristi. Urmeaza o faza cu niste piele, o piele jalnica , dar vanilata si ea. In notele finale este, insa, crima. E un miros de care nu te poti scapa nici spalandu-te insistent pe maini cu peria de unghii. Seamana cu mirosul de mosc de la uleiurile pentru aromaterapie, de fapt cu ceea ce ramane dupa ce stingi candela. Bineinteles ca si aici e presarata nitica vanilie. Ce m-a amuzat a fost faptul ca baietii care erau innnebuniti de acest parfum erau fericiti de efectele lui si spuneau ca el functioneaza ca un magnet pentru fete prin cluburi. Sa fim serioasi, cu asa ceva nu poti agata decat gasculite din alea carora li se spune pitipoance. Indubitabil, parfumul are si calitati : persistenta.
Concluzie : un parfum jenant. Si nu mai mergeti cu el prin cluburi ca omorati oameni nevinovati si va mai faceti si de comedie. Stiti ce-i lipseste ? Putina transpiratie !

Numele parfumului: 1 Million
Casa: Paco Rabanne
Concentratie: EDT
An de aparitie: 2008
Creator: Christoph Raynaud, Olivier Pescheux si Michel Girard
Evaluare: 1/10




















Categorie olfactiva: lemons condimentat
Gen: masculin
Descriere oficiala:
note de varf: grapfruit, portocala rosie, piper
note de fond: trandafir, scortisoara, condimente, note de piele
note finale: lemn alb, ambra, patchouli

Aprecieri personale
Intensitate: destul de mare
Persistenta: de lunga durata
Flacon: vezi textul
Evaluare:*

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.