Pagini

Faceți căutări pe acest blog

1 februarie 2012

Grand Amour- Annick Goutal





Grand Amour a fost creat  de catre Isabelle Doyen spre a fi purtat chiar de Annick Goutal, fiind un simbol al iubirii lui Annick pentru sotul ei, violoncelistul Alain Meunier. Este un parfum floral care suprapune peste prospetimea zambilei dulceata caprifoilui si opulenta crinului.
Ceea ce rezulta este un parfum dens, fara a fi greoi, dulce, fara a deveni miere, care emana multa caldura sufleteasca, blandete, senzualitate, feminitate. Desi nu este foarte opulent, are un siaj frumos si creeaza o aura in jurul celei care-l poarta. Este dulce si apetisant ca o caisa coapta, chiar are o nota fructata. Parfumul emanat nu-mi sugereaza nicidecum o gradina cu flori caci nu simt nici adiere de vant, nici umiditate, nici soare. E  ca parfumul din jurul unei glastre incarcata cu flori, flori chiar trecute, in jurul careia au cazut petale de crin si de trandafir. Este si ceva retro in parfumul asta, care ma face sa-mi imaginez  o atmosfera linistita, domestica, o camera cu chemineu si mobilier vechi.. E un parfum care iti poate trezi amintiri si nostalgii. Notele de final aduc mosc, smirna si ambra si un usor miros de vanilie. Rafinat si minunat pentru o femeie matura, echilibrata, cu sentimente bine definite si statornice. E mai mult un parfum de toamna si iarna, usor de purtat, mai ales in interior, la o cina romantica, la o reuniune de familie sau la Craciun in doi, intr-o cabana, la munte. Rareori gasesti un acord perfect intre parfum, tema parfumului si ambalaj. Ma bucur sa-l constat la Grand Amour. Pana si culoarea parfumului, un portocaliu care da in culoarea chihlimbarului, rezoneaza cu mesajul parfumului.



Numele parfumului: Grand Amour
Casa: Annick Goutal
Concentratie: EDT
An de aparitie: 1996
Creator: Isabelle Doyen

Categorie olfactiva: oriental- floral
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: zambila, caprifoi, crin, trandafir turcesc
note de fond: jasmin de Grasse, mimoza de India
note finale: ambra, mosc, smirna, vanilie



Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: medie, in jur de 3-4 ore
Flacon: de forma unui butoias, canelat, cu buson auriu si un siret auriu pe gat, de care atarna eticheta de identificare
Evaluare: 8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.