Pagini

Faceți căutări pe acest blog

1 martie 2012

Eau Parfumée au Thé Vert-Extrême- Bvlgari





In 1992, Jean-Claude Ellena a facut pentru casa Bvlgari parfumul Eau Parfumée au Thé Vert. Parfumul avand o persistenta destul de mica, a fost usor corectat de autor in 1996, cand a aparut in varianta Eau Parfumée au Thée Vert-Extrême.
Sticla parfumului este frumoasa, interesanta si in acord cu numele parfumului. Este din cristal de culoare verde crud, partial brumat si are forma unui cilindru, care a fost sectionat oblic, in unghi de 45 de grade, de-o parte si de alta a diametrului. Busonul este tot din sticla verde, de forma unui disc, cu marginea imbracata in metal argintiu. Acelasi metal imbraca si gatul sticlei.


Mie, sincer, nu-mi prea place parfumul. Desi el ar trebui sa fie proaspat, este inecacios ca miros si foarte confuz pe tot parcursul evolutiei sale, nu are nici aer, nici lumina pentru ca s-a abuzat de condimente, care au reusit sa acopere si citricele si mirosul floral si ceaiul. Notele de varf au miros de citrica, probabil bergamota, dar piperul este prea mult si face parfumul aproape irespirabil. Trandafirul bulgaresc si iasomia din notele de mijloc sunt foarte firave, n-as zice ca se prea simt. Parfumul este foarte sec, nu are fluiditate, nu are nici prospetime, nici caldura, drept pentru care e greu sa relationezi cu el. Mirose a ceai verde, dar e un ceai cu prea mult tanin, ti se strepezesc dintii de la el. Notele de fond au un miros de-a dreptul de sapun. Nici nu ma invioreaza, nici nu ma binedispune, raman total indiferenta la acest parfum. Persistenta lui ramane in continuare redusa, dupa 2 ore nu mai simti nimic din el.  In plus nu prea are nimic feminin, este un parfum unisex. Nu este urat, este purtabil, desigur, mai ales de catre barbati, primavara sau vara, ca parfum de toata ziua.



Numele parfumului: Eau Parfumée au Thé Vert-Extrême
Casa: Bvulgari
Concentratie: EDT
An de aparitie: 1996
Creator: Jean- Claude Ellena

Categorie olfactiva: hesperide-aromatic
Gen: unisex
Descriere oficiala:
note de varf: bergamota, piper, coriandru
note de fond: trandafir bulgaresc, iasomie, cardamoma
note finale: lemn afumat, ceai verde



Aprecieri personale
Intensitate: destul de discret
Persistenta: de scurta durata, in jur de 2 ore
Flacon: vezi descrierea din text
Evaluare: 6/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.