Pagini

Faceți căutări pe acest blog

7 octombrie 2012

Dans tes bras-Editions de parfums Frederic Malle




Dans tes bras are un nume atat de romantic… Citind ca e un parfum de violete ai putea crede ca este un parfum retro, ce aminteste de simbolurile iubirilor interbelice, in realitate este un parfum cu o constructie total atipica, un experiment de mare rafinament care amplifica relatia noastra cu parfumul, mergand pana acolo incat ajungi sa te identifici cu el. Body de la Burberry imi pare a avea mesaj asemanatoar, fara a avea alte similitudini cu Dans tes bras. Interesant este ca amandoua au printre ingrediente cashmeranul, care are niste efecte foarte interesante. Pe aproape este si Bas de Soie de la Serge Lutens .
Notele de varf ale parfumului aduc un miros dulce acrisor de bergamota amestecata cu un miros floral in care se poate recunoaste iasomia si, mai greu, violeta. In secundar, cand inspiri adanc, simti si o vaga nota iodata, care are un usor efect balsamic. Se simte si putin heliotropin care estompeaza  mirosul penetrant al acestor flori, parca il filtreaza si il pudreaza un pic. In timp, creste ponderea violetei in defavoarea iasomiei. Cuisoarele (poate si heliotropinul) ii dau violetei o tenta hibrida, mirosind usor a garoafa.  E o faza plina de romantism si de vraja, iar mirosul pielii parfumate este de-a dreptul ispititor, e ca o capcana olfactiva. Nu cred ca mirosul asta este perceput de la  distanta desi, fata de ceea ce urmeaza, pare destul de intens. Parfumul asta ti se insinueaza in fiecare celula si ai impresia, in timp, ca se confunda cu tine. Dupa o ora parfumul este foarte estompat si ai impresia ca e parfumul tau natural. Il simti numai tu si, eventual, cineva din intimitatea ta. El mai sta acolo mult si bine, dar nu e de nimeni stiut. Acum este doar al tau. Parfumul lui Maurice Roucel are un rafinament cum rar intalnesti si m-am intristat cand am citit unele comentarii facute parfumului dupa o testare superficiala.



Numele parfumului: Dans tes bras
Casa: Editions de parfums Frederic Malle
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2008
Creator: Maurice Roucel


Categorie olfactiva: floral-lemnos, mosc
Gen: feminin
Descriere oficiala:

note de varf: bergamota, scortisoara, iasomie
note de fond: violeta, tamaie, casmeran, heliotropin
note finale: mosc alb, santal, patchouli,


Aprecieri personale
Intensitate: discret
Persistenta: in jur de 3-4 ore
Flacon: standardul casei
Evaluare: 8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.