Pagini

Faceți căutări pe acest blog

22 noiembrie 2012

Apparition-Ungaro


  

Desi brandul italian Ungaro nu a scos parfumuri de mare succes, parfumul s-ar putea sa te tenteze cel putin din doua motive : are note care promit un floral-fructat gustos si unul dintre coautorii patfumului este Francis Kurkdjian, care a facut cateva parfumuri bune ce au avut in miezul lor combinatia de trandafir si patchouli, dovedindu-se un virtuoz al acestui amestec. Cel de-al doilea semnatar al parfumului este Francoise Caron. Cei doi au mai facut cuplu la realizarea parfumului Iris Nobile al casei Acqua di Parma.
Parfumul incepe cu o zmeura dulce, foarte artificiala, usor piperata. In notele de fond se simte un trandafir dens,  neopulent, dar e unul dintre cei mai urati pe care i-am mirosit vreodata. Ramas sub influenta zmeurei si mixat cu patchouli, are un miros pe care nu pot sa-l compar decat cu al unei pungi plastic sau al unui lapte de corp expirat de multa vreme. Total dezolant, miroase a statut si batranete si nu-mi poate insufla decat un sentiment de tristete. De aici incolo, parfumul este liniar, durand vreo 4-5 ore . Nu stiu care a fost ingredientul fatal al acestui parfum, care, judecand dupa note, ar fi trebuit sa fie mult mai reusit.


Numele parfumului: Apparition
Casa: Ungaro
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2004
Creator: Francis Kurdjian, Francoise Caron


Gen: feminin
Categorie olfactiva: floral-fructat
Descriere oficiala:
note de varf: zmeura, piper
note de fond: floarea pasiunii, trandafir
note finale: parchouli, heliotrop, vanilie, boabe de tonka, note ambrate

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: in jur de 5 ore
Flacon: extraplat, din cristal transparent, decorat pe avers cu metope  rectangulare, colorate
Evaluare: 5/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.