Pagini

Faceți căutări pe acest blog

1 noiembrie 2012

Speackeasy- Frapin




Noul parfum al casei Frapin are un nume insolit, care ne aminteste de lumea traficantilor de alcool din Pennsylvania, din sec. al XIX-lea si din perioada interbelica a prohibitiei. Parfumul este semnat de Marc-Antoine Corticchiato, fiind lansat in 2012.

E un parfum vicios, un fel de Habanita moderna, care se adreseaza, insa, ambelor sexe. Partea de inceput a parfumului este un cocktail Mojito, facut dupa reteta traditionala: rom, lamaie verde si multa menta. Gheata lipseste, parfumul fiind, dimpotriva, fierbinte si foarte dulce. Are si un iz usor camforat de la davana. Urmeaza o etapa in care se intrepatrund mestesugit tutunul aromatizat cu boabe de tonka si pielea, note pe care Corticchiato a facut dovada ca le stapaneste bine si in alte parfumuri (Cuir Ottoman sau Ambre Russe). Partea finala a parfumului, cea mai lunga, dar deja discreta, se elibereaza de dulceata si combina in chip rafinat notele de tutun cu cele de styrax. As zice ca este un parfum in primul rand masculin desi este foarte dulce, dar nu exclud posibilitatea de a fi purtat si de femei. Imi pare un parfum mai greu de purtat, potrivit mai ales pentru o seara de club.

Numele parfumului: Speackeasy
Casa: Frapin
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2012
Creator: Marc-Antoine Corticchiato


Categorie olfactiva: tabac-pielarie
Gen: unisex
Descriere oficiala:
note de varf: rom, davana, portocala, lamaie verde
note de fond: geranium de Egipt, menta
note finale: labdanum, styrax, tutun, boabe de tonka, imortele, mosc alb


Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: cel putin 7 ore
Flacon: flaconul standard al casei
Evaluare: 8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.