Pagini

Faceți căutări pe acest blog

26 decembrie 2012

Fiori d’Ambra- Profumum Roma






Casa Profumum Roma, creata in 1996, este foarte prolifica, avand o lista de aproape 30 de parfumuri. Fiori d’Ambra a fost creat in 2000. Este ciudat ca unele flacoane au inscriptionat numele Fiori d'Ambra, altele Fiore d'Ambra.
Judecand dupa lista de ingrediente, parfumul ar avea doar trei note : ambra, flori de opium si condimente. Nu stiu ce vrea sa insemne flori de opium. Opium se extrage din papaver somniferum si nu prea stiu sa aiba vreun miros florile de mac. In ceea ce priveste condimentele, eu nu simt decat scortisoara, banuiesc ca despre ea este vorba. Dupa mine, parfumul pare a avea 3 note de baza : o rasina ambrata, scortisoara si vanilie. Ele sunt prezente si usor depistabile de la inceputul si pana la sfarsitul parfumului.  Parfumul este unul cald, usor balsamic, foarte putin dulce in faza initiala, ulterior isi pierde dulceata. Ambra, usor fumigena, reuseste sa creeze o atmosfera placuta, incarcata de magie si mister. Din pacate, parfumul nu este foarte original, prezentand asemanari inadimisibil de mari cu Ambre et Vanille al casei E. Coudray. In notele de varf asemanarea nu este foarte mare caci Ambre et Vanille incepe cu niste note de citrice, dar, incepand din notele de fond, parfumurile sunt foarte asemanatoare, diferentele fiind date doar de proportia ingredientelor. Ambre et Vanille are o concentratie mai mare de scortisoara si un accent pe ea, in timp ce Fiori d’Ambra are un accent pe rasina, fiind si usor mai dulce.
Dupa aproximativ o ora, parfumurile cu greu mai pot fi deosebite, Ambre et Vanille imi pare, totusi, mai puternic si cu siaj mai mare. Fiori d’Ambra are si o longevitate comparabila cu a parfumului casei E. Coudray, durand minim 7-8 ore.
Ambre et Vanille costa 406 lei, iar Fiori d'Ambra 790 lei, ambele fiind in flacoane de 100 ml. De 790 lei poti sa cumperi de la casa E. Coudray nu numai parfumul, ci si toate produsele lui adiacente: crema, gel de dus, ulei de corp.

Numele parfumului: Fiori d’Ambra
Casa: Profumum Roma
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2000
Creator:
Gen: unisex
Descriere oficiala: ambra, condimente, flori de opium (?)
Flacon: standardul casei

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: 7-8 ore
Evaluare: 8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.