Pagini

Faceți căutări pe acest blog

28 aprilie 2013

Alchimie –Rochas





Vad ca se plange cu lacrimi de sange dupa acest parfum intrerupt. Lista oficiala de note este interminabila si te cam sperie. Ma indoiesc ca ea este cea reala. Parfumul este fructat, dar nici chiar asa. E un parfum greu, foarte dens care incepe cu un miros de fructe indefinibile (dulce cat cuprinde) care are un iz de punga de plastic.
Dintre flori nu pot sa simt nimic. Ar fi un miros floral foarte confuz, care este suprapus de santal si vanilie. O vanilie cat se poate de urata. Compozitie este mieroasa si cremoasa. Ma intreb cum a putut produce Jean Cavallier, parfumier serios si talentat, oroarea asta. Alchimia asta este chimie curata, scapata de sub controlul parfumierului. Parfum de tip bazar, care te copleseste si de la care ai un singur "castig": o greata . Ca bonus, te poti alege si cu o durere de cap. Culmea este ca, dupa mai bine de o ora, dupa ce te-a trecut prin chinuri, se instaleaza temeinic un miros discret de crema de fata, moale, usor floral, care este chiar placut.Ciudata evolutie! Ai zice ca sunt doua parfumuri intr-unul singur. Chiar n-am mai vazut o asemenea ruptura intr-un parfum. Daca poti sa treci hopul primei parti, este purtabil, dar eu sigur nu as plange disparitia lui.

Numele parfumului: Alchimie
Casa: Rochas
Concentratie: EDP
An de aparitie: 1998
Creator: Jean Cavallier
Gen:
Descriere oficiala:
note de varf: coacaz negru, bergamota, piersica, pruna, cassia, liliac, pere
note de  mijloc: mimoza, trandafir, iasomie, heliotop, lacramioara, nuca de cocos, wisteria
note finale: vanilie, santal, boabe de tonka, mosc, caramel

Aprecieri personale
Intensitate: initial opulent, dar cu siaj mic, ulterior intensitate medie
Persistenta: 6-7 ore
Flacon: elegant (vezi fotografia), desenat de Serge Mansau
Evaluare : 6/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.