Pagini

Faceți căutări pe acest blog

28 februarie 2014

Miracle So Magic!-Lancome




Miracle So Magic ! a aparut in 2008, la 8 ani dupa Miracle. Nu stiu de ce nu i-au dat alt nume caci parfumul are si alt creator si nu are nici cea mai mica legatura cu editia princeps. Chestia asta creeaza confuzii. In cazul de fata, parfumul este comparat si, si mai grav, asemanat cu Miracle.
Eu inteleg ca nu poti defini notele unui parfum, dar ele pot fi citite si macar din lectura lor trebuie sa-ti dai seama ca cele doua parfumuri nu au cum sa semene. So Magic are doua vedete : trandafirul si lacramioara, note care nu se regasesc in Miracle. Singurele note comune sunt iasomia si ambra de la final, iar iasomia, pregnanta in Miracle, in So Magic nici nu se simte. In afara de nume, se aseamana doar la flacoane si la culoare . Miracle So Magic se adreseaza unui public tanar, fiind un parfum tipic roz, un floral  vesel si cam gures, ca sa nu zic obraznic. Incepe cu trandafir dulce, luminos, opulent, dar transparent, destul de realist, amestecat cu cu note verzi de trifoi. Ai zice ca este un trandafir pe jumatate salbaticit, care a inflorit intr-o mare de buruieni care l-au napadit. E un trandafir frust, campenesc. Dar apare zambila care-l deturneaza putin si-l schimba in bine. Mie nu prea imi place narcisa in parfumuri caci este cam grea si putin indolica, dar rolul ei in acest parfum este benefic caci reuseste sa transforme salbaticiunea de trandafir intr-unul mult mai rafinat, mai rotund, mai catifelat. Chiar e foarte frumos, are ceva nobil in el. Este din cel visiniu la culoare. Odata cu narcisa, in parfum apare si un moment de calm, de liniste. Din pacate nu tine prea mult caci apare o zvapaiata de lacramioara. Initial se vrea primadona si chiar sustine un recital solo, cu o voce subtirica. Nu este urata, adica nu are izul chimic obisnuit, dar e cam ascutita. Ulterior se reechilibreaza fortele si cele doua flori, trandafirul si lacramioara se acompaniaza reciproc vreme indelungata. Combinatia este usor stridenta, dar e zglobie si foarte curata. Intensitatea si siajul parfumului sunt de exceptie si in notele de mijloc, dar parfumul, de acum incolo, este liniar. Nu pot sa zic ca iubesc acest parfum desi il am in garderoba, totusi nu-mi displace. Pot sa gasesc momente in care il port cu placere. Anotimpurile lui ar fi primavara si vara (dar nu pe canicula). E usor de purtat, nu pretinde tinute sofisticate, iar segmentul de varsta caruia i se adreseaza e cam intre 18-25 de ani. Dar, cum tineretea este o stare de spirit, merge si la femei mature daca reusesc sa se acomodeze cu ghidusiile parfumului.

Numele parfumului: Miracle So Magic !
Casa: Lancome
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2008
Creator:  Annick Menardo
Gen:  feminin
Descriere oficiala:
note de varf: piper roz,violeta, alune de padure
note de mijloc: iasomie, narcisa, trandafir, lacramioara, trifoi
note finale: mosc, cedru, ambra, vanilie

Aprecieri personale
Intensitate: destul de opulent, cu siaj bun
Persistenta: in jur de 6 ore
Flacon: vezi fotografia
Evaluare : 6/10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.