Pagini

Faceți căutări pe acest blog

1 septembrie 2014

Un mic muzeu al parfumului la Venetia








Cunoastem toti marile muzee ale parfumului, daca nu pe viu, macar datorita internetului. Italia, desi la Florenta si Venetia s-au produs parfumuri inainte ca Franta sa fi auzit de ele, nu avea niciun muzeu dedicat parfumului. Relativ recent, in 2013, intr-un palazzo din Venetia-Palazzo Mocenigo- proaspat renovat, a fost deschis un mic muzeu al parfumului (salile 13-19).
Acelasi palat adaposteste si un un frumos muzeu al costumului. Palatul nu impresioneaza prin exterior, dar are un interior splendid, tipic palatelor venetiene din sec. 17-18. Palatul a apartinut generatii la rand unei cunoscute familii nobiliare, Mocenigo, care a dat nu mai putini de 7 dogi Venetiei. Micul muzeu are o sala in care se incearca reconstituirea atmosferei unui atelier de alchimist si parfumier in acelasi timp (sala 14), o sala dedicata materiilor prime si tehnicilor de fabricatie (sala 15) Sala nr. 16 adaposteste o pretioasa colectie de flacoane, colectia Strop.







Daca ajungeti la Venetia, nu-l ratati. Este deschis intre orele 10-16, iar intrarea costa 8 euro. Nu ar fi rau sa va rezervati prin email vizita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.