Pagini

Faceți căutări pe acest blog

2 octombrie 2014

Byblos vintage-Byblos





Am avut ocazia sa miros (multumesc, Manuela) un Byblos vintage cazat intr-un flacon miniatura. Parfumul a fost creat in 1990, dar mai este pe piata o varianta moderna pe care, insa, n-am mirosit-o.
Parfumul este un floral-fructat, dar , in fapt, este mai mult fructat decat floral. Primul contact cu parfumul nu m-a prea incantat: dulce-acrisor, fructat, cu mult ananas, cam intepator, opulent, dar curat si zemos. Partea florala din miezul parfumului este transparenta, luminoasa, parca si nitel acvatica si mai dulceaga. Prima apare o violeta care, insa, este terorizata si acoperita de ananas, drept pentru care nu prea reuseste sa se exprime. Cand citesti notele nesfarsite ale parfumului, cu toate fructele si florile pamantului, te astepti la un parfum incarcat si complicat, dar nu este asa. In afara de violeta nu mai simt decat gardenie. Parfumul, nu pot sa mint, are personalitate bine conturata, dar nu este pe gustul meu. Este precum un copil razgaiat si obraznic care face scandal, tipa ca maica-sa nu-i cumpara acadele. Apoi il percep ca fiind foarte chimic, foarte artificial. Este liniar, dar isi mai pierde din stridente si din aroganta pe parcurs. Ramane permanent fructat, dar este un mix de fructe greu de definit. Moscul il mai imblanzeste si inmoaie si, in partea finala, dobandeste mai multi nuri. Nu are viata prea lunga.

Numele parfumului: Byblos
Casa: Byblos      
Concentratie:  EDT ?
An de aparitie: 1990
Creator:  Ilias Ermenidis
Gen:  feminin
Descriere oficiala:
note de varf: ananas, maracuja, coacaza neagra, mandarina, pierica,grapefruit, galbenele, bergamota
note de mijloc: crin, caprifoi, iris, bujor, violeta,ciclama, iasomie heliotrop, ylang-ylang, lacramioara, trandafir
note finale: mosc, piper, zmeura,vetiver

Aprecieri personale
Intensitate: opulent la inceput, ulterior intensitate medie, cu siaj redus
Persistenta: destul de efemer, 2-3 ore
Flacon: vezi fotografia
Evaluare : 6,50/10 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.